PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228549
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

.. potem to już tylko gorzej!!! Głębię tego filmu można rozumieć dosłownie - jako dno.
Nie wiem dlaczego takie filmy dostają po 7-8pkt. Jest totalnie nudny, tempo filmu zabija, nie ma nic wartościowego czy ciekawego do przekazania.

brabus

To nie jest film dla wszystkich więc może sie nie spodobać. Ale jak juz piszesz komentarze dodaj gdzieś (możesz na końcu) że to twoje zadnie na temat filmu, że to twojemu gustowi odpowiada lub nie odpowiada film, bo tu brzmisz jak wyrocznia. A to że tobie nie udało sie znaleźć czegoś ciekawego w tym filmie nie znaczy że inni tego nie znajdą. Ludzie naprawdę maja różne gusta i wbrew temu co piszesz znajdą sie ludzie którym ten film sie spodoba - ale to jak zawsze kwestia gustu :-)

ocenił(a) film na 8
brabus

NIe dorosłes do takiego kina.

ocenił(a) film na 8
brabus

Tak jak napisał boromeusz to nie jest film dla każdego a już na pewno nie dla większości ludzi którzy oczekują kolejnego filmu naładowanego półgodzinnymi strzelaninami, wybuchami, saltami czy gołą dupą i cyckami, tutaj tego nie znajdziecie to jest film dla specyficznej grupy odbiorców potrafiącej kreatywnie myślec i dostrzegającej o wiele więcej niż przeciętny widz, i czującej ten soczysty klimat jaki niesie ze sobą to dzieło, dzieło które ma na sobie znamiona kiczu, ale ten kicz jest sztuką samą w sobie odmienną od schematów i wychodzącą naprzeciw standardom panującym w kinie popularnym, film ten przywodzi mi słowa Sailora z Dzikości serca na temat jego kurtki z wężowej skóry - "ta kurtka jest symbolem mojej indywidualnosci i wiary w wolność jednostki..." i tak jest też z tym filmem, gdzie główny bohater jest typem outsider'a

ocenił(a) film na 4
Faser_2

Zlituj się człowieku.
"to jest film dla specyficznej grupy odbiorców potrafiącej kreatywnie myśleć"
A jak się komuś nie podobał - tak zwyczajnie - to już nie potrafi kreatywnie myśleć? Wszystkim musiał się podobać?
Jak zwykle, ludzie są święcie przekonani o swojej wyższości i wyższości swoich poglądów.
Koleś napisał, że film jest nudny - jego sprawa. Ty nie piszesz o filmie, tylko o ludziach którym się nie podobał. Już nie rozwodząc się o innych twoich postach w tematach obok, gdzie brzmisz jak fanatyk.
Wyluzuj, bo się ostro spinasz jak ktoś się z Tobą nie zgadza.

ocenił(a) film na 8
baldur

Masz rację, po prostu denerwuje mnie gdy czytam już któryś post z kolei o podobnej treści - nuda, dno, itd. a do tego oceny 1/10 lub 2/10 jakby w tym filmie nie było kompletnie niczego dobrego, nikt nie zwraca uwagi na takie rzeczy jak zdjęcia, muzyka, scenografia itp. w sumie to nie chcę mi się już tego komentowac bo i tak niczego to nie zmieni

ocenił(a) film na 10
Faser_2

też mnie drażnią hejterzy, ale film i tak ma spoko oceny i to najważniejsze :D