Nie rozumiem tych zachwytów :/ Kolejny film o niczym...nie ocenię jako słaby tylko ze względu na niezłą realizację.
Tak samo jak Drive - trzeba klikną odpowiednią gwiazdkę. "De gustibus non est disputandum". Niski masz poziom dyskusji.
Nie zamierzam dyskutować z kimś kto daje 4 filmowi, który obiektywnie patrząc zasługuje minimum na 7.
Akurat piła zasługuje na 10 może to trochę za wysoko lecz dycha nie jest czymś złym. Ale oczywiście na taką ocenę zasługuje tylko i wyłącznie pierwsza część. Film pomimo całej otoczki gore poruszał bardzo ważne aspekty.
A co do Drive, film jak dla mnie jest bardzo dobry. I na pewno nie widziałem lepszego w minionym roku.
:)
Gdyby chociażby gra aktorska była tak dobra jak realizacja...tymczasem w DRIVE brakuje nawet ciekawych bohaterów.
Jeśli dla ciebie główny bohater jest płytki, to nie mamy o czym rozmawiać. Nie wspominając nawet o tak genialnych postaciach jak Shannon czy Bernie Rose.
Oglądnij ten film:
http://www.filmweb.pl/Magnolia
Genialny. A, później oglądnij resztę filmów tego reżysera bo też genialne.
Nie tyle płytkie, co nieciekawie zarysowane, sztampowe bez krztyny oryginalności.
Przykładowo Clint Eastwood w "Niesamowitym jeźdźcu" również gra zamkniętego w sobie bohatera, który ujawnia swoje zaskakujące, drugie oblicze. Ale Eastwood w odróżnieniu od Goslinga w DRIVE robi to tak przekonująco że ratuje swoją kreacją ten western. Gosling niestety zagrał swoją rolę niczym drewniany manekin.
Film totalne dno, zero akcji, gra głównego bohatera na poziomie zerowym (im mniej powiem tym mniej się skompromituję). Trzeba było podpiąć pod kategorię dramat obyczajowy to bym chociaż pominął. Słabizna i nie wiem jak coś takiego może mieć notę 7.2.
Dobrze, że przynajmniej zdajesz sobie sprawę z tego że im więcej mówisz tym bardziej się kompromitujesz;)
Musisz chyba lubić pedalskie filmy bo rola jaką gra główny bohater przemawia chyba tylko do pedałów. Słyszałeś w ogóle w tym filmie dialogi? Co to miło w ogóle być? Moim zdaniem film akcji - tego się spodziewałem. A to co im wyszło to jakiś dramat obyczajowy o biednej matce z dzieckiem i nieśmiałym gościu który nie umie mówić i jest frajerem.
" Moim zdaniem film akcji - tego się spodziewałem" no właśnie... tu pojawia się chaczyk. Ten film pod żadnym względem nie jest kinem akcji. Kino akcji to jest transporter! Nawalanie, jazda itp. To jest dramat! Tego nie można uznawać za akcję.
PS. Zanthus ten film nie mógł Ci się spodobać, bo po Twoim profilu widać, że lubisz filmy płytkie, bez niczego i nastawione tylko na akcję, czyli rozrywkowe (nie powiem, też lubię), ale nie nazywaj innych pedałami, bo ja nim nie jestem, a mnie film zachwycił.
Gość daję takim filmom jak Piła, Kwarantanna, Resident Evil czy Eurotrip 10/10 więc chyba wszystko jasne, nie wiem po co ta dyskusja. To chyba oczywiste że jak ktoś ma taki gust to nie doceni porządnego kina. Nie wiem po co się w ogóle silić na jakieś argumenty.
Po prostu widzę jakie filmy lubisz, więc mogę od razu wywnioskować, że wszystkie racjonalne argumenty nie będą do ciebie trafiały.