PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228549
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

To jeden z lepszych filmów ostatnich lat, genialny klimat, muzyka, świetnie wykreowana postać. Muzyka sprawia że film czujemy jakby powstał w latach 70.-80. przez co genialny klimat - wiele dzieł wtedy powstało.
Osoby które nisko go oceniają to albo fani kina akcji ala Seagal/ Van Damme albo osoby które oglądają mało filmów lub po prostu sie nie znają. Wiele osób próbuje robić z siebie krytyków, piszą lipne opiniie zniechęcjajac ludzi. Są to niestety ludzie o marnym guście filmowym. Nawet gdybym filmu nie obejrzał to nie posłuchałbym opinii typka który ocenił Conana 3d na 10/10 a oceniając Drive robi z siebie krytyka i twierdzi ze wiele filmów obejrzał. Takie zachowanie to dno filmowe.
Ode mnie film wędruje do ulubionych z notą 9/10

ocenił(a) film na 10
Alex_Tyler

Wystarczy spojrzeć no ogromną różnicę w notach na filmweb i imdb

Marcinekk

Miałem też to pisać. Na dodatek na IMDB jest kilkanaście tysięcy głosów, a u nas jak tyle Drive będzie miał to ocena spadnie na jakies 6,9. IMDB zawsze jest bardziej miarodajne. Na dodatek jest międzynarodowe a nie wyłącznie polskie.

Marcinekk

Miałem też to pisać. Na dodatek na IMDB jest kilkanaście tysięcy głosów, a u nas jak tyle Drive będzie miał to ocena spadnie na jakies 6,9. IMDB zawsze jest bardziej miarodajne. Na dodatek jest międzynarodowe a nie wyłącznie polskie.