PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228549
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Arcydzieło

ocenił(a) film na 10

Jestem właśnie po seansie (w sumie to już dobre 14 godzin) i nie mogę przestać my śleć o tym filmie. F U C K ! Toż to istne cudo! Wszystkie sceny w filmie były dopracowane do perfekcji, żadna nie była niepotrzebna, obsada poprostu miażdży, idealnie dobrani bohaterowie, sceny niby długie, ciągnące się ale tak wzbudzjące emocje, że łzy w oczach od samego patrzenia np. na Ryana Goslinga. SOUNDTRACK przez zaje biste S - mega, będzie mi towarzyszył w drodze do pracy przez najbliższe miesiące. Ja jego!!! szkoda, że ze mnie taki recenzent jak..... Film genialny w każdym calu, na takie kino czekałem od lat 90.
10/10 i do ulubionych.
A komu się nie podobał to niech nie pisze.

ocenił(a) film na 9
Jonczyq_2

zgadzam się że to niesamowite kino - dla wszystkich którzy mają dość tej gównianej papki która leci obecnie w kinach , film jest ultra klimatyczny , oczywiście pewne rzeczy są przerysowane i stereotypowe ale o to tu chodzi - to tylko zabawa konwencją - moim zdaniem to taka trochę dzikość serca ale w innym wymiarze i innych okolicznościach , czy gossling nie przypominał wam cage,a trochę ? tak samo napięty , nieprzewidywalny , jeśli już zapłonie niesamowicie agresywny ale i pełen uczucia .... no i ta kurtka ... reasumując w 100 warto iść na ten film , warto tez zrobić sobie retrospektywę tego reżysera - niesamowicie się rozwija , będę za niego trzymał kciuki.

ocenił(a) film na 8
formalina_2

Zgadzam się z wami w całej rozciągłości ;)

ocenił(a) film na 10
formalina_2

rzeczywiście, nie zwróciłem uwagi wcześniej:) kurtka z wężowej skóry... no jo

ocenił(a) film na 10
Jonczyq_2

słowa rozsądku

ocenił(a) film na 8
Jonczyq_2

Dokładnie.
Ja kilka dni po seansie... Dokładnie DWA, ściagnęłam film i właśnie go oglądam, haha.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
Jonczyq_2

Zachwytów nie ma końca jednym słowem? :) To dobrze, mnie nie zachwycił, ale jeśli miałbym dla kogoś wybierać arcydzieła to na pewno wolałbym Drive na potencalnej liście niż inne samozwańcze gnioty czczone przez bożyszcze...

ocenił(a) film na 10
Golan

Jestem pewny że kiedyś wrócisz do drive'a(w końcu znasz mocne strony tego filmu) i podniesiesz notę :}

ocenił(a) film na 9
Jonczyq_2

dokladnie, po wyjsciu z kina, szczeka po kolana. Całkowite spelnienie filmowe. Mialam taki stan ze chcialam kazdemu ten film pokazac, zeby kazdy go obejzal, CUDO CUDO PIEKNY FILM!!!

ocenił(a) film na 10
smierdzacy.hipis

idealnie to ująłeś smierdzący hipisie:) mialem identyczne odczucia! CUDO CUDO PIEKNY FILM!!!