PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228549
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Film o kierowcy twardzielu, dość melancholijny, i schematyczny, gdyby nie parę scen z "Piły" wziętych, to w byłby "produkt taśmowy". Ciągle podobny schemat, tzn. "baba" dzięki której "rusza akcja", i jak zwykle "wzajemna fascynacja" kończy się dramatem. Mimo to nie nudzi, nawet nieźle się ogląda

ocenił(a) film na 10

Tylko że transporter to totalny szajs dla bezmózgowców, a ten film jest zrobiony wręcz magicznie, klimat, sceny świetnie zrobione, widzę że nie poczułeś filmu :(

użytkownik usunięty
jasiunr1

"Poczułem" tak samo jak ty, jednak bardzo "kamienna i niewzruszona twarz" "Drivera", przez cały film, spowodowała, iż czasem miałem wrażenie, że oglądam "współczesny" western z Clintem Eastwoodem ;P Rozumiem, że grał postać opanowaną, myślącą i skupioną, a jednocześnie starającą się przewidzieć sytuację i jej zaradzić. Z tego wywiązał się ładnie, zagrał ok. Koniec filmu, do złudzenia przypomniał mi końcówkę "Blade Runner", jak również westerny, w których samotny rewolwerowiec, po wystrzelaniu bandytów, opuszcza na "koniu" miasto. Wobec zalet, wady filmu są mało istotne, trudno obecnie nakręcić coś niepowtarzalnego ;)

użytkownik usunięty

Właśnie ten niezmienny wyraz twarzy Drivera też dorzucał swoje do klimatu. Małomówny gość który albo się uśmiecha albo jest wkur***. :)

jasiunr1

Oj ałć... troszkę czuję się obrażona... Nie nazwałabym Transportera szajsem dla bezmózgowców . Fakt faktem to kino rozrywkowe i nikt nie ukrywa, że jest inaczej. Nie porównywałabym też Drivera z Transporterem...