PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228549
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Co to jest ?

ocenił(a) film na 1

Film akcji bez akcji, zamiast aktorów można było postawić manekiny, główny bohater był tak
rozgadany że straciłem wątek już na początku filmu. Scenariusz woła o pomstę do nieba, pościg
był tak wciągający że znudziłem się nim zanim się zaczął, już nie wspomnę o tym wspaniałym
incydencie z maską i zabójstwem Nino (Ron Perlman), cała akcja na plaży awansuje do top 100
najgorszych zabójstw w historii kina, pomijając setki bzdur jakie pojawiły się w filmie, wspomnę
jeszcze o zakończeniu i pięknej walce na noże ahahaha oraz holiłódzkim pożegnaniu bohatera
kiedy siada do fury i odjeżdża w siną dal ... proszę was, nie rozumiem tej oceny 7,2/10
70.677 głosów i w sumie nawet nie chcę zrozumieć ... oglądnąć o ile ktoś dotrwa i zapomnieć.
Amen.

ocenił(a) film na 10
ObiKenobi

A ja rozumiem wszystko - film Ci się nie spodobał. Tak czasami bywa, że jednego wciągnie a drugiego nie. Akurat odbiór Drive mocno zależy od nastroju i nastawienia.
Dziwi mnie jednak, że ktoś kto dał 10 Nietykalnym oparł się urokowi Drive. Jasne, to różne filmy, ale, hm...

ocenił(a) film na 1
laxman

Dziwi mnie że Ciebie dziwi moja cena 10 dla Nietykalnych przecież takie filmy jak Michael Clayton, Zabić wspomnienia, Podróż do nowej ziemi mają również wysoką ocenę a jak wiadomo te filmy nie są tzw "petardą" w kinematografii, jednakże dla mnie mają to coś :P, natomiast drive totalnie mi nie siadł, już po pierwszych 10 minutach popadłem w znużenie i tylko czekałem na koniec filmu. Ale jak sam napisałeś "jednego wciągnie a drugiego nie" ja niestety bądź stety wpadłem w tą drugą kategorie ;).

ocenił(a) film na 10
ObiKenobi

Otóż to! Tak, jak napisałeś: te filmy mają to coś dla Ciebie. I to jest tajemnica przyznawania 10/10. Dla mnie to coś ma Drive, dlatego tak oceniłem. Cieszę, się, że tu się zgadzamy.