PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228549
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Dno dna

ocenił(a) film na 2

A na dnie jeszcze przepaść. Jestem fanem każdego rodzaju kina, wiec jestem otwarty
zarowno na kino akcji jak i na bardziej glebokie filmy, ale niestety ten film to
nieporozumienie. Z poczatku wydaje sie ze bedzie to niezle kino akcji, ktore pozniej
przeobraza sie w flaki z olejem, zeby pozniej zalac to ogromna iloscia krwi i przemocy
podanej w niezjadliwy sposob. Film byl tak nudny, ze 1:38h ktore zajmuje trwalo jakies 5h.
Absolutnie nie polecam, nawet gdy umieracie z nudów.

Marveel

Powtórzę się znowu: To nie jest kino akcji!

neo_angin

jesli to nie kino akcji to po co w gatunku wpisywac "akcja"? ludzie sie myla ida do kina a tu klapa - jakies romansidlo

januszek324

Nie wiem po co dodający dodał tylko ten gatunek, ale zablokowali jego zmianę geniusze. Romansidło? No bez żartów.

ocenił(a) film na 10
neo_angin

Na filmwebie większość filmów ma przyznane złe gatunki...

neo_angin

Aha. Co nie zmienia faktu że jest nudny.

ocenił(a) film na 10
Marveel

lekko mi zalatuje ten film takim klimatem ala' taxi driver, chodzi mi o postać, która jest zamknięta w sobie, nie wiadomo co ma w głowie, z początku wydaje się, że to taki spokojny, nieśmiały chłopak...do czasu

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
VincentVanGlock

Umarłem xD

ocenił(a) film na 3
Marveel

Muszę się zgodzić :D najpierw było baaaardzo nudnie.. długie sceny, podczas których nic się nie dzieje, aktorzy tylko na siebie patrzą.. a potem brutalne sceny, podczas których pytałam się koleżanki "co to za film, co to ma być".. Ja byłam strasznie niezadowolona z wypadu do kina.. I również nie polecam tego filmu

ocenił(a) film na 3
VincentVanGlock

Zjadaczką popcornu nie jestem, nie wiem na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski. Od kiedy to filmy są robione tylko dla mężczyzn lub kobiet? Lubię filmy akcji, związane z samochodami, nawet strzelaniny. Ale w tym filmie to połączenie nie wypaliło i jeszcze dodam coś o muzyce, która mnie momentami bardzo irytowała, chciałam, żeby po prostu się skończyła.. Mi się film nie podobał, Ty masz inne zdanie i nie należy nikogo bez potrzeby osądzać i przy okazji obrażać.

ocenił(a) film na 3
VincentVanGlock

no sorry, ale dla mnie scena w windzie czy z widelcem nie wyglądała na 4 czy 5 plan.. A skoro nim była, to powinna nie być tak beznadziejnie pokazana.. Ale reżyser był dość dokładny i ją pokazał.. I nie tylko to mi się nie podobało, napisałam o 3 rzeczach, a czepiasz się tej jednej. A co z muzyką? Zwróciłeś na nią uwagę? A sceny, w których nic się nie dzieje, siedzą i się na siebie patrzą? Rozumiem, że dla Ciebie to był główny plan? Czy może bohater, który tak chce pomóc, że jest gotów zrobić wszystko w amoku? Może źle odebrałam ten film, ale jak widać nie jestem jedyna. Razem z koleżanką uważamy, że ten film jest pomyłką, ale dobrze że ma sowich, jakże zagorzałych, zwolenników. O gustach się w końcu nie dyskutuje

ocenił(a) film na 2
aaagusiaaa

VincentVanGlock - Twoj nick pokazuje jak bardzo gleboki Ty jestes :) To polaczenie historii, sztuki oraz obecnych militariow, ahh prawdziwy mistrzowski kunszt! Odnosnie mojego profilu i ulubionych to moja sprawa - "otwarty na glebokie kino" nie znaczy, ze w wolnych chwilam wlaczam ciezki film ktory dostaje 10/10 od krytykow, ktorzy dali Pulp Fiction czy Lord of War 2/10, bo taki maja gust. Czlowiek chce sie czasem wyluzowac, idzie na film, czyta opis na filmwebie, pisza, ze typowy mozgotrzep to tak sie nastawia. "Otwarty na glebokie kino" oznacza, ze jesli juz znajde sie sam na sam z takim filmem to nie wychodze obrazajac wszystkich na boki, rzucajac epitetami w kierunku ich gardel tak jak robisz to Ty, ukazujac swoja emancypacje inteligencji oraz szacunek do drugiego czlowieka, a takze "inernetowe bohaterstwo" 13-letniego chlopca tylko staram sie obejzec caly film, zrozumiec go, sprobowac odebrac przekaz rezysera - w tym filmie niestety mi sie to nie udalo, mozliwe ze Twoje gardlo jest glebsze niz moje. :)

ocenił(a) film na 3
Marveel

Pięknie ujęte! :D

ocenił(a) film na 4
Marveel

jakim ynteligentem trzeba być, żeby w półmózgu, który nie potrafi wypowiedzieć nawet całego zdania, zauważyć duszę tak piękną? sztuką nazywasz ten brak dialogów i głupawe spoglądanie na siebie? ile tego już było? gdzie tu jest coś głębokiego? chyba że ta cisza?? film o niczym. Szokowanie widza fontannami krwi to nawiązane do czyjegoś kina, tak?

ocenił(a) film na 2
VincentVanGlock

Widze, ze mamy tutaj do czynienia z haterem, ktory pozjadal wszystkie rozumy, dla ktorego wszyscy to idioci. Zastanawiales sie kiedys nad swoim problemem? Moze to nie jest tak, ze wszyscy na okolo sa glupi, moze to z Twoim punktem widzenia jest cos nie tak? Ja rozumiem, ze w Warszawie ludzie maja sie za lepszych od pozostalej czesci Polski, ale czlowieku z takim mniemaniem o sobie przestan glosowac na Kaczynskiego jak to zwykel pewnie robisz tylko sam zacznij kandydowac!

ocenił(a) film na 3
VincentVanGlock

Ja wypowiadam się jakie wrażenie na mnie zrobił film, i nie obrażam innych tylko dlatego, że na nich film wywarł inne- to znaczy nie dyskutować o gustach jak dla mnie, bo każdy może mieć inne odczucia i to nie znaczy, że jest lepszy czy gorszy. I powinieneś wziąć sobie to do serca moim zdaniem, bo obrażasz ludzi bez potrzeby, co jest nie na miejscu po prostu.

aaagusiaaa

Muzyka w tym filmie jest poprostu rewelacyjna, tworzy odpowiedni klimat. To nie "Szybcy i wściekli" a większość ocenia ten film przez pryzmat tego co kreuje ta seria filmów.

aaagusiaaa

Mysłałem, ze tylko mnie ten film tak zrazal do siebie ale jak widac nie:)

ocenił(a) film na 10
VincentVanGlock

Bardzo dobry film, dla wrazliwych artystycznie odbiorcow

ocenił(a) film na 9
VincentVanGlock

hmmm ciekawa ta Twoja wypowiedź. Może uzasadnij dlaczego nie dla kobiet ?

ocenił(a) film na 9
aaagusiaaa

Jak zamiast skupić się na filmie to ty gadałaś z koleżanka, to ja się nie dziwię, że ci się film nie podobał, nie dotarł do ciebie i nie poczułaś jego klimatu. To jest jeden z tych filmów do których trzeba ''dorosnąć''. I sorry, ale jak mi się tak bardzo nie podoba film, to ja o tym nie trąbie na forach, tylko staram się o nim zapomnieć.

ocenił(a) film na 3
marti_27

A ja w tym przypadku zrobiłam inaczej. No gadałam, bo jak widziałam niektóre sceny to nie mogłam się powstrzymać od komentarze "co to za film!?". Z pewnością film do mnie nie dotarł, ale nie sądzę, że przez rozmowę, bo była ona skutkiem tego, że mi się nie podobał, nie na odwrót. Widocznie kompletnie nie mój klimat, ale jak widać nie tylko nie mój, bo jest więcej osób, które go w ogóle nie czują.

ocenił(a) film na 9
aaagusiaaa

A szkoda.

aaagusiaaa

Nie czują, bo jak już zostało wielokrotnie powiedziane, by to poczuć trzeba się znać na kinie.

ocenił(a) film na 3
0wner2

I kolejna osoba, która uważa się za lepszą, bo jeden film jej się podobał.. I wszyscy, którzy mają inne zdanie już się nie znają i są beznadziejni.. ludzie, co z Wami.. to jest chore

aaagusiaaa

Ten film, jak już ktoś powiedział, jest ankietą na wyrobiony gust filmowy i jeśli ktoś daje mu oceny pokroju 1/10 to po prostu się nie zna, no ludzie, spójrzcie prawdzie w oczy.

ocenił(a) film na 3
0wner2

No w takim razie się nie znam, chociaż nie biorę sobie tej uwagi do serca, bo nigdy się wszystkim nie dogodzi, co nie znaczy, że osoby którym coś nie pasuje od razu się nie znają. Jeden film nie jest w stanie o tym zadecydować. I tyle ;)

ocenił(a) film na 9
aaagusiaaa

Ja już się zdążyłam pogodzić z tym, że komuś ten film może się nie spodobać, ale nie pogodzę się nigdy z tym, że Gosling jest przez niektórych(zwłaszcza przez mężczyzn,ale to chyba z zazdrości) uważany za marnego aktora - jak to można przeczytać głównie na jego forum. Dla mnie jest on aktorem wszechstronnym i bardzo utalentowanym, każdy film, który oglądałam z jego udziałem, oceniałam o 2 oczka wyżej tylko dlatego, że on w nim grał-jak zawsze bardzo profesjonalnie i przekonująco. I jestem przekonana, że doczeka się wkrótce Oskara-czego mu życzę.

ocenił(a) film na 3
marti_27

A tu się zgodzę, jest dobrym aktorem, rzeczywiście :)

marti_27

No to chyba jedynie zazdrość może być, bo on jest aktorem genialnym.

marti_27

Proste. Zawiść że ma wielu oddanych fanów i jest rzeczywiście dobrym aktorem. To samo można zaobserwować na wielu aktorów.

ocenił(a) film na 8
Marveel

kino mocne, z charakterem ;) jednak film mimo wszystko jest naprawdę dobry ;D jedyne co mi średnio przypadło do gustu to zakończenie gdyż mam wrażenie jakby ktoś poszedł na łatwiznę a można by było jeszcze bardziej coś poplątać ;) ale ogólnie ok! ;d

ocenił(a) film na 9
adammakota

Nikt tu nie poszedł na łatwiznę:) Refn lubi takie zakończenia swoich filmów, bo jak powiedział-otwarte zakończenie, zmusza do dyskusji-a o to mu przecież chodzi.

ocenił(a) film na 8
marti_27

chodziło mi bardziej o zakończenie akcji ;) czyli wszyscy się nawzajem pozabijali... to taki trochę bez polotu jak na mój gust, lubię jak film mnie zaskakuje ;) natomiast sam koniec czyli samotna jazda bohatera itd. było jak najbardziej w porządku

Marveel

: )

ocenił(a) film na 10
Marveel

Panie daj Pan spokój!