PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228549
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Witam
Wczoraj wieczorem byłem w kinie na tym właśnie filmie.
I sądzę że to genialny film. Świetnie zrealizowany.
Najmocniejszym punktem jest tu główny bohater, małomówny, twardy ale pozytywny.
Widać że film jest zrobiony z szacunkiem dla widza.
Świetne ujęcia, ukazane emocje no i genialny soundtrack.
I jestem w stanie zrozumieć że niektóry może się ten film nie spodobać, jest on specyficzny.

Polecam, ale nie idź na to z nastawieniem jak na film Szybcy i wściekli, jeśli lubisz się delektować sceną polecam.

"Przez 5 minut, co by się nie działo, jestem do waszej dyspozycji."

ocenił(a) film na 10
Golden415

Ja poszedlem z nastawieniem na romansidlo. Nie widzialem trailera, tylko czytalem o nim krotka notke. Poszedlem na niego, bo czesto chodze do kina i juz nie mialem na co isc.
Ten film wbil mnie w fotel i sciane za nim. Aktor rewelacyjny. Widzialem kiedys fanatyka jakies 10 lat temu i nie wiedzialem ze to ten sam aktor. Wtedy tez na mnie zrobil wrazenie. Posciagalem kilka filmow z nim i mam maraton.

Wracajac do filmu. Muzyka tak cudna ze az mam dreszcze. Ostatni raz muzyka na mnie zrobila takie wrazenie jak ogladalem "Requiem dla snu". ucieczki z miejsca napadow, piekne, nie efekty specjalne, tylko uczucia jakie sie czuje podczas ucieczki. mialem wrazenie ze siedze z tylu. Czulem strach i podniecenie. naprawde ciezko opisac to slowami. Widzialem wczoraj film a do teraz mam gesia skorke.

atraxxx

Popieram! muzyka świetna! wsłuchując się w nią, stwierdziłam: kolejna dobra ścieżka dźwiękowa 'popełniona' przez Angelo Badalamenti( wymieniony został w czołówce: music by Angelo Badalamenti). A tu zonk! Sprawdzam po obejrzeniu filmu, że muzyką zajął się Cliff Martinez..to jak to w końcu jest?...