W radiu parę dni temu usłyszałam reklamę filmu Drive. Oczywiście mówią, że pobił w
oglądalności "O północy w Paryżu", że arcydzieło i same inne superlatywy.
Rozbudzona moja ciekawość zaczęła czytać coraz więcej na temat tego filmu. Zwiastun w sumie
mi się spodobał, obsada też niczego sobie. Opinie.. i tu się zaczyna. Nie mówię o
wypowiedziach ludzi na tej stronie o tym filmie bo widać ich zadaniem było zasianie kontrowersji.
Jednak słyszałam, że film jest przereklamowany...
Piszę bo mam wielką ochotę iść do kina ale boje się takie samego rozczarowania jakie spotkało
oglądając "Czarnego łabędzia". Mam nadzieje, że mogę liczyć na waszą solidną pomoc w
postaci obiektywnych opinii :)
"Jednak słyszałam, że film jest przereklamowany..."
Jak ktoś ceni kino akcji gdzie ciągle się coś dzieje to będzie dla niego słaby. Co innego jak ktoś ceni w kinie inne rzeczy.
A, nie sugeruj się zwiastunem.
Poczytaj jakieś recenzje. Najlepiej na anglojęzycznych portalach jak znasz język.
Film według mnie świetny i jest jednym z najlepszych obrazów jakie ostatnio widziałem. Nie da się jednak ukryć, że film nie wszystkim przypadnie do gustu. Jak zauważył kolega wyżej jeśli oczekujesz niezobowiązującej rozrywki i szybkiej akcji przez cały film to lepiej zrezygnuj. Jeśli oczekujesz od kina czegoś więcej to serdecznie polecam.