PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228549
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

- Gosling to jeden z najlepszych aktorów młodego pokolenia...

- Nicolas Winding Refn to reżyser, na którego kolejne produkcje będę czekał z niecierpliwością.

- Gówno prawda, że w dzisiejszych czasach nie powstają już ambitne dzieła.

- Christina Hendricks to największy minus tego filmu (pod względem aktorskim ; )).

- Polacy nie do końca docenią tę produkcję, bo ciągle ktoś próbuje im wmówić, że to film akcji (jakoś trzeba zarobić). Amerykańce docenili... (niech 98 miejsce w rankingu na IMDB potwierdzi moje zdanie).

- Zostając przy akcji - antyfanom będzie można powtarzać w kółko, że to nie ten gatunek, a oni i tak za wszelką cenę będą próbowali wmówić nam co innego.

- Drive nie dostanie nawet nominacji do Oscara (w najważniejszej kategorii, bo jeżeli muzyka i zdjęcia nie zostaną odpowiednio docenione - chyba się popłaczę ), mimo iż na dzień dzisiejszy jest to najlepsza tegoroczna produkcja (i jestem przekonany, ze w moim mini-rankingu znajdzie się w najlepszej trójce).

Nawet nie wiem jak zakończyć tę wypowiedź... brawo.

ocenił(a) film na 9
Sebu_BGZ

właśnie znowu na filmwebie wtopa. Teraz "banda dzieciaków" oczekujących transformersów będzie wylewać żale, że film do dupy :)

dla mnie muzyka rewelacyjna. Gosling zagrał najlepiej z pośród wszystkich filmów jakie z Nim obejrzałem!

może mam mylne wrażenie bo nie czytałem o zgrozo tej książki co na jej podstawie powstał film. Ale zdaje mi się, że ludzie pracujący na planie tego filmu wycisnęli wszystkie soki z materiału :)

PS. liczę się z tym, że film nie każdego może zachwycić dlatego zaznaczam, że piszę o bandzie dzieciaków w cudzysłowiu jako bliżej nieokreśloną grupę :p

Gem

Ja nie mam zamiaru czytać książki bo nie chcę sobie zamykać drogi do interpretacji postaci głównego bohatera.
Ciekawy zabieg był w Klucz do Rebeki ,Folleta ,gdzie większość książki była opisywana z perspektywy narratora ,a pod koniec dostajemy wgląd do umysłu głównego bohatera i okazuje się ,że ten działający inteligentnie ,zdecydowanie i z rozwagą człowiek jest szaleńcem ,który ma wybujałe ego i po każdym sprytnym ruchu zachwyca się swoją inteligencją i przebiegłością ,wmawia sobie różne rzeczy ,sam siebie nakręca do różnych działań i ogólnie w jego umyśle trwa niekończąca się burza.
Tutaj lepiej zdaje egzamin jak najmniejsza widza o bohaterze.