PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228549
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Klimatyczny. Surowe dialogi. Wyrafinowana muzyka. Ciekawe zdjęcia. Interesujący montaż.

ocenił(a) film na 7

Doskonałe podsumowanie.

ocenił(a) film na 8

Lepiej bym tego nie ujął. Tak naprawdę właśnie muzyka przykuła moją największą uwagę. Cudownie nawiązuje do różowego, kiczowatego napisu na plakacie... Dla mnie bomba.

ocenił(a) film na 8
Hmelevsky

A za tę muzykę odpowiadał Angelo Badalamenti. Pamiętacie " Twin peaks." - to też była jego robota

HRA

No muzyka w "Twin Peaks" to geniusz. Tak jak ogólnie wiele jego score'ów.

ocenił(a) film na 9
HRA

Angelo Badalamenti odpowiadał za muzykę ale do Mulholland Drive a nie do Drive :] Tutaj OST produkował Cliff Martinez. Ale rozumiem że to taki typ internetowego żartu :]

ocenił(a) film na 8
benny_blanco

Do głowy by mi nie przyszło ,żeby żartowac z tak poważnych spraw. Masz rację co do Martineza, ale za całość muzyki do filmu odpowiadał Badalamenti. Jeśli masz taką możliwość to po prostu obejrzyj początek filmu. Tam jest wyrażnie napisane : muzyka - Angelo Badalamenti

ocenił(a) film na 6
HRA

HRA coś Ci się pomyliło!! Angelo Badalamenti nie pisał muzyki do tego filmu!!! Do Mulholand Drive owszem. A na początku filmu nic takiego nie ma!!

ocenił(a) film na 7
martiiilodz

jest angelo na poczatku filmu wymieniony i nie kłócic sie wiecej bo widze ze sa tu niektorzy co jak im pluja w morde to i tak powiedza ze pada

ocenił(a) film na 7
HRA

Aż specjalnie sprawdziłem. Masz rację:)

ocenił(a) film na 8
HRA

Może to nie to forum, lecz mnie Angelo znany jest z tego, że nagrał płytę z Timem Boothem - wokalistą grupy James. I rzeczywiście jest autorem muzyki w DRIVE. Gdzieś po ośmiu minutach, po tytule i aktorach jest wymieniony. Proszę bez awantur.

ocenił(a) film na 8
Hmelevsky

No tak . Zgadza się
A co do awantur..... czy ja tu gdzieś złym słowem zgrzeszyłem ?

ocenił(a) film na 8
HRA

Ależ nie. Nie Ty...

ocenił(a) film na 9

Krótko i na temat.
Ja pierwszym razem ten film oglądałam, następnym razem będę go smakować. Cieszę się,że na mnie tak podziałał.

ocenił(a) film na 7

zgadzam się

ocenił(a) film na 10

co do waszych przekomarzań na temat Martinez czy Badalamenti - wersja krążąca w internecie jest wersją roboczą filmu, tam pierwotnie muzykę skomponował Angelo, natomiast do wersji kinowej już muzykę komponuje Cliff.. skomplikowana sprawa, ale tak właśnie jest ;)

ocenił(a) film na 10

Nic dodać nic ująć, będę oglądał go jeszcze nie raz..