PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228549
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

2 minuta - fajne napisy (jak w dirty dancing)
15 minuta - film jak z lat 90'
30 minuta - ta jazda w suchym kanale - żenujące. Gościu pyta się matki z dzieckiem czy coś im pokazać i zabiera ich na przejażdżkę po tym kanale. I jeszcze siedzi matka z dzieckiem na kolanach bez zapiętych pasów – czy ona widziała reklamy promującej zapinanie pasów ?
45 minuta - już wiem o czym jest film i jak się skończy
84:15 Gościu przed samym wjechaniem w tył auta zapala światła, po co ? przecież zaraz je rozbije ? w 40 sekund wymienił reflektory

Nawet fajny film, nie śmierdział kiczem. Można spokojnie go obejrzeć

ocenił(a) film na 8
prestig

Zapala by ich przestraszyć a odnośnie reflektorów,no tu dali dupy!

ocenił(a) film na 3
prestig

Mi się najbardziej podobało jak w scenie ucieczki przed mustangiem zmieniał biegi (chodzi o dźwięk), do góry wrzucił chyba z 15 biegów (po jakimś czasie odechciano mi się liczyć), zaś jadąc do tyłu miał tez ze 3 biegi. Głupota w tych amerykańskich filmach aż mnie boli.

ocenił(a) film na 9
ot1k

A w polskich filmach to moze nie ma błędów?

ocenił(a) film na 8
marti_27

No wiesz polskie to trzecia liga,a w ameryce maja tylu specjalistów od wszystkiego,czy tego pózniej zadna kontrola jakości nie odbiera,tak jak innych produktów?

ocenił(a) film na 3
marti_27

Napisałem gdzieś ,że w polskich filmach nie ma błędów? Porównywałem? Więc w czym problem, w czytaniu ze zrozumieniem? Taka prawda ,że spora ilość filmów amerykańskich kręcona jest przez ludzi o IQ nie przewyższającym IQ hamburgera, przez takich samych specjalistów. Często głupota szerokim strumieniem bije po oczach. Przydał by się myślący recenzent przed wypuszczeniem takich kruczków na światło dzienne.

ocenił(a) film na 9
ot1k

a po co sie czxerpiac jakis drobnych sczezgolowo ;/ chodzi o klimat filmu i o to czy dobry czy nie. w kazdej wilekiej swiatowej prpdukcji znajda sie jakies niedociagniecia ale chyba nie po to sie ogalda filmy zeby tylko tego wyszukiwac . jak dla to bez sensu :D ale bez obrazy popratu nie rozumiem tego ze tak sie czepiacie ;) pzdr

ocenił(a) film na 8
yetty

Bo jedni sa spostrzegawczy a inni mniej.

ocenił(a) film na 3
yetty

Niestety oglądając wyłapuje takie "niedociągnięcia" ( są one efektem chyba głupoty w czystej postaci, nie mogę sobie wyobrazić ,iż błędy te są robione intencjonalnie ani tez przez przypadek, równie dobrze przez przypadek mogli jako podkład pod silnik dać tupot i rżenie konia...), nie skupiając się na wyszukiwaniu i strasznie mnie irytują.