PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228549
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Mam mieszane uczucia po obejrzeniu "Drive". Z jednej strony fajny klimat, a z drugiej ginąca gdzieś treść.. Jak na film akcji, to prawdziwej akcji jest tutaj według mnie za mało. Ale jest za to świetna muzyka, znakomicie współgrająca z emocjami i napewno też z przemierzaniem kilometrów amerykańskich szos. Prawada jest jednak taka, że gdyby nie ta muzyka i ta ciekawa forma pokazania emocji między Driverem i Irene, to film byłby po prostu słaby. Gdybym miał ten film podsumować jednym słowem, użył bym przymiotnika "dziwny".

ocenił(a) film na 9
maestro84

To nie jest film akcji.
A co luzie lubią w tym filmie to już powinieneś wiedzieć. Chodzi o klimat, zdjęcia, muzykę, formę. Sama fabuła jest dość prosta, ale sposób jej pokazania jest niezwykły jak na obecne kino.

ocenił(a) film na 7
Dealric

Cóż naprawdę ciężko jednoznacznie ocenić ten film. Ani on beznadziejny ani rewelacyjny, na pewno nie jest też przeciętny. Nie był do końca w moim typie. Bardzo lubie Goslinga, nie cierpię Mulligan, pomysły niezle, montaż niezły, ale scenariusz potwornie prosty i nawiny, postacie średnio wykreowane , klimat ciekawy, muzyka moim zdaniem zasługuje na złotą malinę(nie wiem czy za muzykę w filmach przyznają szczerze mówiąć, ale dawno mnie tak nie irytowała muzyka jak w tym filmie). Więcej w nim wad niż zalet, nie mniej na pewno jest to film nieprzeciętny + za Goslinga , wychodzi 7 ;p