PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228549
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Jestem jedną z osób zafascynowanych filmem.
Po obejrzeniu go drugi raz doszłąm do wniosku iż:

Nawet jeżeli głowni bohaterowie, którzy w filmie zamieniają tylko kilkanaście słów zostali przez scenarzystę pozbawieni jakichkolwiek dialogów to czy miałoby to jakikolwiek wpływ na fabułę filmu?? Wg mnie nie. Ten film jest tak genialnie skonstruowany, że nawet bez słów nie straciłby swojego uroku.

Też tak myślicie??

ocenił(a) film na 7
khloe

Zgadzam się z Tobą, film jest naprawdę genialny. Dla mnie fakt, że nie jest "przegadany" jest tylko jego kolejnym atutem.

ocenił(a) film na 10
Madeleine_filmweb

...nie tylko Ty ;p świetny film ;p klimat i muzyka nawet nie mówie :D

ocenił(a) film na 9
tomi1988

Umiejętność powiedzenia tak wiele w tak niewielu słowach to ogromna sztuka. Oszczędność środków wyrazu w tym obrazie wbrew niektórym tylko potęguje odczucia widza. Przynajmniej moje. Film kompletny.

ocenił(a) film na 7
tomi1988

Mi akurat soundtrack najmniej przypadł do gustu. W niektórych momentach nie oddawała tego nastroju co powinna. A szkoda, wielka szkoda

ocenił(a) film na 9
khloe

Popieram zdanie khloe. Bardzo dobrze ujęte. Dobre kino, bez nadmiaru fantazji, bez zbędnego gadania co w komediach no i bardzo dobra gra aktorska. Zapomniałbym o rewelacyjnej muzyce. Poprzednicy również dobrze to ujęli. Polecam polecam.

ocenił(a) film na 10
khloe

Muzyka boska + niewielka ilość słów = <3

khloe

muzyka i klimat, po prostu trzeba w ciszy i spokoju go obejrzeć a wtedy da się odczuć klimat filmu, ja miałem wraże nie że ten film jakoś emanuje takim spokojem głównego bohatera, polecam

ocenił(a) film na 6
nad302

Ej sorry kolego ja czegoś nie rozumiem razem z moim kierowcą jak można fascynować się muzyką gdy mam oglądać film w ciszy mam "wraże nie" że coś tu śmierdzi... ale film w dobry polecam obejrzeć go drugi raz z włączonym głosem :)

marasd

oj czepiasz się słówek, a z tym śmierdzeniem to zapytaj się Twojego kierowcy sądzę że może mieć z tym coś wspólnego :)

ocenił(a) film na 6
nad302

No faktycznie zgadza się mówi,że miał przepełnioną pieluchę :)

ocenił(a) film na 10
khloe

Zgadzam się :) poza tym Ryan tak naprawdę nie musiał nic mówic... bo jest to doskonały aktor i w każdej roli którą zagrał sprawdził się w 100%( ale żeby zobaczyc jak znakomity jest to aktor to zapraszam do obejrzenia innych filmów z jego udziałem ;) )

ocenił(a) film na 10
khloe

Zgadzam się. Brak wielu dialogów to zaleta i niezwykła konstrukcja filmu

ocenił(a) film na 8
khloe

Ja na początku odczuwałem grę aktorską jako tekturową, zdecydowanie brakowało mi napięcia w pierwszych scenach, potem się wszystko rozkręciło. Dałbym 5 za to że pół filmu nic się nie działo, ale dwa oczka dokładam za zdjęcia i muzykę oraz późniejsze rozkręcenie się akcji

wodzuu

Ano właśnie, pół godziny po napisach początkowych Sz.M. znudzony poszedł spać, a zaraz potem zaczął się film :)
A teraz niech żałuje :)

ocenił(a) film na 8
Nalewka_filmweb

ja to nie wyrabiałem ze śmiechu jak wolno się toczy akcja i gra aktorska jest drętwa. No a potem mnie zamurowało :D