PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228549
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Należy umieć odebrać ten obraz,przeniknąć głęboko do jego klimatu,który jest świetny i poczęści zrozumieć psychologiczny wizerunek głównego bohatera.Należy troche nad tym filmem pomyśleć aby go zrozumieć! Chyba że ktoś zamiast mózgu ma kisiel w głowie to zawsze będzie mówić że to jest dno i nuda.Jak dlamnie ARCYDZIEŁO i MAJSTERSZTYK w całej swojej okazałości dla ludzi myślących! 10/10

ocenił(a) film na 9
Lukotoni

"Dla ludzi myślących?" Skąd Cię wyciągneli? Jest pewna zasada, "o gustach się nie dyskutuje". Jeżeli ktoś jest zagorzałym fanem filmów romantycznych lub produkcji typu Avatar to oczywiste, że uzna ten film za gniot. Jeżeli ktoś oglądał ten film tylko i wyłącznie jako film akcji to też będzie zawiedziony.

Przed pójściem na seans wiedziałem o tym filmie tylko to że gra tam Ryan Gosling, Ron Perlman, że jest to film akcji oraz posiada dość wysoką ocenę na filmwebie. Trochę się niestety zawiodłem fabułą. Muzyka też jakoś mnie nie ujęła. Aczkolwiek sam film jako całość był dobry, gra Ryana Goslinga świetna, od filmu "Fanatyk" jest moim zdaniem jednym z lepszych aktorów młodego pokolenia.

Dostaje 7, gdyż moim zdaniem na więcej nie zasługuje.

Nie rozumiem co w tym filmie sprawia, że zasługuje na miarę arcydzieła ALE, jak już wspomniałem "o gustach się nie dyskutuje"