PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228549
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

drodzy krytycy:)

ocenił(a) film na 9

Dobry czy fatalny?Myślę ze z tym filmem jest jak z PO i PiS przed
samymi wyborami.Czyli nagle nie wiadomo jaki będzie rezultat i jest 50 na 50.Jednym się
podoba inni straszą nim jak krzyżem pod pałacem prezydenckim:) A ja myślę ze to film dla
kogoś kto ma kur..iki w oczach:) czyli kogoś kto jest w stanie podejść do kina bez
uprzedzeń i bez oczekiwań.Myślę tez ze to świetny film by powiedzieć ile są warte krytyki i
opinie.
Otóż większość ludzi nieświadomie oczekuje czegoś od danego filmu. Po drugie odbiór
zależny od momentu,nastroju itp. Sa dwie kategorie kinomanów. Pierwsza kategoria to ci
którzy jak Jaroslaw K. twierdza ze jest tylko jedna wizja. Jego słuszna wizja a inne są
nieprawdziwe i odsadzać ich można od czci i wiary a kina najlepiej wypełnić Hoffmanami,
Szklanymi Pułapkami i innymi nieszatańskimi filmami. Druga kategoria kinomanów to
Palikoci czyli otwarci na eksperyment i bez jedynej słusznej wizji kina. Można lubić von
Triera i komedie z Katherine Heigl:). Co do filmu"Drive"to dla mnie jest to film wart
zobaczenia. Na początku ciągnie się jak guma do żucia przyklejona do buta,środek jest
bardzo dobry a koniec zaskakujący i irytujący. Voila moja subiektywna opinia. Ale,ale... po
pierwsze koniec jest zgodny z powieścią na podstawie której została zrobiona kinowa
adaptacja a po drugie pokazuje ze jednak idąc do kina często spodziewamy się by
schemat
logiki został zachowany. A przecież to kino i na szczęście logika nie musi obowiązywać
jak
religia w szkołach :)

marat22

Wszystko fajnie ,ale odpuść sobie te polityczne porównania PO i PiS się realnie nie różnią i są tak samo destruktywni dla Polski jako gospodarczy analfabeci. SLD i PSL to samo. Co więcej PO i PiS to dwa odłamy jednej partii. Ich walka jest udawana ,świadomie dzielą naród ,żeby zawłaszczyć sobie elektorat skrajnościami. Telewizja robi co może ,żeby podtrzymywać ten mit "dwóch poważnych partii". Obecnie w parlamencie nie ma nikogo poważnego same partie władzy (PO nawet nie ma programu).

ocenił(a) film na 9
Ottiss14

LOL widzę ze nie masz humoru w nadmiarze a nawet zauważam jego deficyt:) Nie interesuje mnie polityka i rzeczywiście każda opcja polityczna jest beznadziejna ale są takie które są dużo bardziej beznadziejne. TO jest moja osobista opinia i nie odpuszczę sobie niczego zwłaszcza wyrażania jej kiedy i gdzie chce. Mam nadzieje ze nie zostanę posadzony o to ze przemawia przez mnie szatan i nie zostanę ugodzony krzyżem :) . Szkoda ze nie zauważyłeś ze nie chodzi o politykę ale o humor.:)