PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228549
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

rewelka 9/10

ocenił(a) film na 9

Niie jest to typowe kino akcji porównałbym go do "Amerykanina" z Cloneyem lub znalazłbym też wspólne cechy zaczerpnięte z "Samuraja" czy "w kręgu zła" z Delonem jeśli chodzi oczywiście o klimat, postać samego głównego bohatera ( cichy, zamknięty w sobie, perfekcjonista itd.) , a watki pościgów samochodowych trochę tracą Bulitem i innymi tego typu filmami gdzie pościg samochodowy jest ważny. Ale zdjęcia reżyseria jest rewelka powiem muzyka tez na plus:) warto iść do kina, ściągać, kupić dvd itd.!

ocenił(a) film na 8
Cziken

Wiedziałem że postac drivera kogoś mi przypomina, dzięki Tobie odświeżę sobie Samuraja ;) podobieństwo bohaterów bardzo duże

ocenił(a) film na 9
Faser_2

Tylko ten gatunek akcja mi nie pasuje za bardzo do tego filmu;) bo wiele dzieciaków pomyśli ze to kolejny film w stylu szybkich i wściekłych :) a to jednak całkiem inny gatunek.
Sam sobie chyba odświeżę samuraja bo naszła i mnie ochota :)

Cziken

No właśnie duży błąd popełnili ludzie filmweba z gatunkiem jak i opisem filmu. Wiele osób odebrało to jako masówkę, efekciarski film akcji. Powstaje dużo tego typu tematów:
http://www.filmweb.pl/film/Drive-2011-399746/discussion/FATALNY!,1741012
Narzekania na brak akcji, czy wypisywanie że muzyka dla gimnazjalistów. Wszystko się bierze z niewiedzy o kinie i muzyce.