PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631979}
7,1 208 tys. ocen
7,1 10 1 207956
6,8 67 krytyków
Drogówka
powrót do forum filmu Drogówka

O brzydocie fizycznej - prymitywne, przaśne, kanciaste mordy, flakowate, odpychające ciała. O brzydocie moralnej i duchowej - jedyne co ich interesuje to:
1. seks - najchętniej z prostytutkami ale za darmo. Seks w brudnych burdelach, w brudnych furgonetkach, tak ohydny, głośny i wulgarny jak to tylko mozliwe. Szambo.
2. forsa - najlepiej uzyskana z łapówek. Szambo.
3. alkohol - pity zawsze, wszędzie i w każdej ilości. Szambo.

I to szambo wylewa sie z tych brzydkich mord przez cały czas, żaden z facetów w tym filmie nie potrafi wymówić najkrotszego zdania baz najohydniejszych ozdobników.

No i szambo na widowni - przez cały czas trwania filmu nieustający szczęśliwy rechot większej części męskiej publiczności. Szambo. Szczerze żaluję, że nie jestem lesbijką.

Lunasol

To dlatego ,że te "dziewczyny z różnych krajów", które przyjeżdżają do Polski najpierw spotykają się ze mną. Póżniej opowiadają jacy to Polacy dżentelmeni, a jacy mili i sympatyczni itd..
a tak naprawde to ja jeden taki jestem . Taki dobry rodzynek. Taka jest prawda Lunasolku.

HRA

Nie będę się kłócić bo to prawda ale.........WSZYSTKIE ?
To dla mnie nie ma już miejsca w Twoim życiu skoro tak :-(

ocenił(a) film na 9
acomitam

To smutne co piszesz, w ten sposób podciągasz wszystkich pod jedną miarkę. Bardzo ciekawe wnioski wyciągasz z filmowej fikcji. To niesprawiedliwe - ale - z drugiej strony - jeżeli dochodzisz do wniosku,
że żałujesz, iż nie masz z kim rano kawy wypić i zamienić 3 sensownych słów - to może raczej świadczy o tobie. Podobno to jakim jest partner - opisuje po trosze i drugą stronę.
Gratuluję ci wymyślonego na to lekarstwa....
Byłem dzisiaj w warszawskim "Atlanticu" na 15.30 - sala była zapełniona w 40 procentach - z tego połowa to faceci. Nikt nie rechotał. Nikt się nawet nie śmiał - bo nie było z czego.
Jeszcze jedno - prostą drogą - jeśli bym wrócił z filmu gdzie większość kobiet to brudne i grzmocące się wokół babony, to miałbym choć ułamek myśli, że to polska populacja kobiet? Raczej nie.

ocenił(a) film na 9
acomitam

Jak ten film jest dla Ciebie o facetach i żałujesz, że nie jesteś les :-) to obejrzyj sobie Galerianki bo ten film zgodnie z Twoją typologią będzie traktował o kobietach. tak samo jak Galerianki są o kobietach :-)

ocenił(a) film na 9
acomitam

słodki komentarz : )

ocenił(a) film na 9
acomitam

Dokładnie.
Gdybym ja był dziewczyną, też byłbym lesbijką :)
Niestety/stety jestem Świńskim Ryjem ;)
Pozdro..

ocenił(a) film na 8
acomitam

jest sporo w tym prawdy:)

acomitam

Czemu nie napiszesz słowa o brzydocie polskich kobiet, ukazanej w filmie?
- seks - parzące się jak dzikie kotki w rui paskudne prostytutki i niewiele ładniejsze kury domowe w tanich szlafrokach z supermarketu
- forsa - łase na kasę i splendory tanie i drogie dziwki oraz śliniące się na forsiastego mundurowca z pozoru stateczne żony i matki
- alkohol - obrzydliwe żulice podległe całkowicie swoim mężom menelom, spijające z nimi tani browar o 8 rano w lepiącej się od brudu knajpie

SZAMBO. I to szambo wylewa się z ich zakłamanych twarzy w każdej minucie filmu.

I szambo na widowni. Te rozhisteryzowane śmiechy przy okazji połknięcia części członka i przy każdej innej śmiesznej odzywce w filmie, śmiechy, które po zapaleniu świateł, okazują się wychodzić z gardeł ładnie i modnie ubranych inteligentek po studiach.

To wszystko jest oczywiście parafraza twoich bzdur, ale wydawało mi się, że tylko w ten sposób może dostrzeżesz, jak wielkie pierdoły piszesz, wymyślając sobie łatwą i prostą tezę, a potem broniąc jej w tak marny i prostacki sposób.

lookazh

a wszystko słoiki, co na chałupie mówią,że pracę w stolicy łykają, chociaż pies je kijem trącał

lookazh

dzisiaj jeden bardzo elokwentny, młody inteligenty człowiek podszedł do mnie w klubie i zapytał :ruchasz sie czy trzeba z tobą chodzic (cos w tym stylu, pó.zniej zdałam sobie sprawę ze gdzies juz słyszałam coś podobnego i przypomniałam sobie film(zresztą nawet niewazne który), faceci ogladaja takie gówna i zachowuja sie chamy i polaczki ,tragedia i moze tez mi wmówisz ze pierdoły opowiadam???

ocenił(a) film na 8
Justyna_0288

Po pierwsze: ten tekst ma już dobre kilka lat - jest nudny i kompletnie nieśmieszny, ale pasuje ci do teorii opluwania - wg mnie - bardzo dobrego filmu. Po drugie: jak obracasz się w takich klubach i takim otoczeniu "inteligentnych młodych ludzi" to mogę tylko współczuć. Po trzecie: tych wymienionych przez ciebie "polaczków" jest pełno w każdym kraju i Ameryki swoim wywodem nie odkryłaś.

facet31

po 1 : a co to ma do tego kiedy ten tekst postał ? ja go nie znałam , usłyszałam go dopiero po tym film i skojarzyłam ...,podejrzewam ze facet zapożyczył ten super tekst z filmu i tyle i sie popisuje
i nie obracam sie w takich kręgach ,to był obcy mężczyzna ,nie mój znajomy ,wiec nie wiem skąd te wnioski o mojej osobie , a bycie w porządnym klubie o 22 a nie na jakijeś zawszonej dyskotece chyba tez nie zakrawa o grzech , wiec nie wiem wynaturzenia o mnie
poza tym najwięcej buraków kest w europie wschodniej i koło naszego rejonu(mam na mysli rosja czy niemcy )sprawdzone

ocenił(a) film na 8
Justyna_0288

Elokwentni i inteligentni ludzie nie rzucają takich tekstów (więc twoja ocena tego kolesia jest wzięta z .... księżyca) to raz, a dwa to widocznie mało po świecie jeździłaś skoro uważasz, że przodujemy w buractwie.

facet31

to był sarkazm,nie moja prawdziwa opinia o nim..

pojeździłam trochę po świecie ,na pewno wiem więcej w tej kwestii od ciebie, byłam nawet w Korei , za to ty masz obllukaną Grecję i Egipt

ocenił(a) film na 8
Justyna_0288

"byłam nawet w Korei" - jak dla mnie post roku :D

ocenił(a) film na 6
Justyna_0288

"dzisiaj jeden bardzo elokwentny, młody inteligenty człowiek podszedł do mnie w klubie i zapytał :ruchasz sie czy trzeba z tobą chodzic "

Musisz być skończoną idiotką, by uważąć go za elokwentnego i inteligentnego :)
Ale fakt faktem pokazałaś niezłą hipokryzję :)

returner

to byl sarkazm
hipokryzje to ty codziennie widzisz w lustrze

ocenił(a) film na 6
Justyna_0288

Bronisz się. Skoro uważasz, że musisz :)
Widzisz ? Prosze bardzo. Nie masz ani finezji ani stylu.
Nie masz się czym targować. Tylko o tym mówisz.
Prawdziwa Kobieta nie musi kierowac uwagi na swoje czyny.
Jesteś zwykła. Zwykłą co-to-nie-ja.
Prawdziwa kobieta powinna być uczciwa, szczera i godna zaufania.
Właśnie dokładnie o tym mówię. Gdybyś posiadała jakieś maniery...

acomitam

ja bym Dorocińskiego czy Topy z łóżka nie wyrzuciła, nawet Lubos był ok

więc pier...lisz, kobieto, boś nie ru...na

ocenił(a) film na 9
tempus_frangit

brawo tempus_frangit !!! :)

ocenił(a) film na 10
tempus_frangit

Dobrze gada. Polać jej !

Jestem kobietą i stwierdzam , że niektóre z nas nie powinny oglądać i komentować pewnych filmów. Film nie miał na celu pokazywania "brzydoty" czy to mężczyzn czy kobiet. Jak można nazwać ten film gównem...? Jest to naprawdę mocny i dobry film moim zdaniem. Mnie nie raziły "najohydniejsze ozdobniki" , wiele kobiet używa częściej gorszych ozdobników i to publicznie. Każdy z nas ich często używa więc proszę przestań pie*dolić....

tempus_frangit

na pewno , kazda kobieta marzy byc ru....na przez takie typy jak w tym filmie, wow,

ocenił(a) film na 8
Justyna_0288

1. Uważaj na nisko przelatujące kwantyfikatory,
2. Zachowaj na forum odrobinę kultury (nawet, jeżeli dla ciebie to obce słowo),
3. Zacznij zachwycać się po polsku (twoje opinie będą mniej żenujące).

ocenił(a) film na 6
tempus_frangit

A kogo to obchodzi, że byś sie z nimi puściła i masz tak niskie wymagania ? :)

acomitam

eh współczuje Twojemu facetowi...spójrz na niektóre kobiety i niektórych facetów..nie wpier..wszystkich do 1 worka...

ocenił(a) film na 5
acomitam

a kobiety są niby piękne? skoro zadają się z "takimi" mężczyznami?

acomitam

Współczuję Ci. Serio. Dorwij jakiegoś Hiszpana.

ocenił(a) film na 9
acomitam

Nie przesadzaj kobieto. Mnie też irytował szczęśliwy rechot na widowni, co nie znaczy, że druga połowa wmurowanych w fotel ma uważać z ich powodu, że film jest słaby!
No i jak można powiedzieć, że jakiś reżyser wali ze zbyt grubej rury? Tym bardziej, że są inni posuwający się jeszcze dalej.
Smarzowski jest arcymistrzem pewnego gatunku/stylu i tyle. W końcu to tylko filmy.
Choć niestety są przerażająco wiarygodne.

ocenił(a) film na 8
acomitam

acomitam , wychodząc z kina, miała takie same odczucia. To film bawiący facetów. Ja osobiście po wyjściu z kina byłam pełna jakiejś nienawiści w stosunku do mężczyzn. Mimo, że na filmie byłam ze swoim chłopakiem. Jeżeli tak właśnie wygląda życie i myślenie facetów, to ja serdecznie podziękuję.

louisetea

Genialne, oceniajmy ludzi na podstawie filmów... Przecież to wcale nie jest generalizowanie, a ludzie nie oscylują gdzieś między ideałami a patologią. Tzn najwyraźniej nie mężczyźni...
Wszystkim, którzy tak się sugerują filmami ostrzegam przed oglądaniem "Alicji w Krainie Czarów" gdyż skończy się to 7 latami nieszczęścia :)
Osobiście nim wybiorę się na film czytam recenzje, dzięki czemu nie trafiam np. niechcący na klony kolejnych komedii romantycznych...gdyż...mógłbym przecież wyciągnąć niewłaściwy wniosek o guście wszystkich kobiet świata :)
Drogie Panie, które żałują, że żyją ze swoimi mężczyznami...nikt nie zmusza.. Ale w ramach lektury polecam poczytać na temat cech wykształcanych u ludzi w ramach "godów". W danym środowisku najpopularniejsze są te, które zapewniają powodzenie u kobiet i odwrotnie..
Dla mnie dobry film, ze swoim klimatem, owszem nie dla każdego, ale na pewno nie biograficzny.

ocenił(a) film na 8
louisetea

"To film bawiący facetów", "Ja osobiście po wyjściu z kina byłam pełna jakiejś nienawiści w stosunku do mężczyzn", "Jeżeli tak właśnie wygląda życie i myślenie facetów, to ja serdecznie podziękuję" - wszystkie kończyny opadają.

ocenił(a) film na 6
louisetea

Tak wygląda myślenie przeważającej części facetów, a ty musisz być bardzo naiwna jeśli sądzisz, że twoi faceci inaczej myślą.

ocenił(a) film na 7
acomitam

Ja tam nigdy nie zrozumiem, co może podobać się w prostytutkach - ani to ładne, ani czyste, ani też dobrze ubrane. Tandeta i tyle.
Nie wszyscy byli fizycznie brzydcy, takiego Dorocińskiego paskudnym nazwać nie można ;)

ocenił(a) film na 7
deadrys

w filmie Dorociński był też brzydki

ocenił(a) film na 5
acomitam

Przejrzałem ten wątek "na szybko" i stwierdzam, że większość facetów się tutaj wypowiada, ponieważ ACOMITAM jest bardzo ładna. Jeśli to jest jej awatar w profilu. :)

ocenił(a) film na 7
TuruL

Na avatarze jest Greta Garbo.

ocenił(a) film na 9
acomitam

Powiedz ilu facetów znasz takich jak w tym filmie??? Chyba , że otaczają Cie sami tacy.To współczuję.Jakoś ja znam całe mnóstwo , którzy:
a) nie piepszą się z byle kim i byle gdzie
b)zarabiają uczciwie ciężką pracą (czy to umysłowo czy fizycznie)
c) nie piją zawsze i wszędzie
Nie rozumiem skąd u Ciebie taki światopogląd.
A to, że się śmiali to może śmiali się właśnie z takich jak (jak ich określiłaś później) gnid i mieli do tego obrazu dystans.
Jest wiele filmów pokazujących ''brzydotę'' duchową i upadek moralny kobiet i jakoś nikt nie wsadza przez to kobiet do jednego worka.Ja Tobie szczerze współczuję krótkowzroczności i braku dystansu.Pozdrawiam :) Adam

ocenił(a) film na 8
acomitam

Co Ty srasz ogniem. Film miał być taki jak jest. Kogo to obchodzi co o nim myślisz. Nie rób z siebie krytyka filmowego. Pozdrawiam czule. Brzydki mężczyzna.

ocenił(a) film na 7
nosor

morde zamknij, jak sie do kobiety odzywasz, morderco

ocenił(a) film na 8
Pancefaust

Japa zerze.

ocenił(a) film na 7
acomitam

hehe, co racja to racja. faceci to same instynkty, zero inteligencji.

ocenił(a) film na 8
acomitam

>Szczerze żaluję, że nie jestem lesbijką.
@acomitam : Po lekturze Pani pierwszego komentarza: ja też.

acomitam

acomitam....męzczyzn boli prawda to ze..nigdy kobiecie nie odmówią dla wlasnej przyjemności i w ich umysle chorych ambicji ..w filmie jest to świetnie ukazane, rolę Petryckiego, Trybusa itp. można przypisac niektórych mężczyzn, w tym filmie pokazane jest dokladnie brzydota mezczyzn w zachowaniu jak i w wyglądzie..21 wiek mezczyzni to chodzące potwory(umieja gwalcic, rzucac sie do kobiety z przemocą na śmierc, zabawa to tylko jedna adrenalina). A kobiety w tym filmie to tylko zabawki. Brawo Smarzowski -ukłon!

acomitam

Szkoda, że nie wspomniano o polskich witaminach :D Okrągłe, pyzate mordy, grube uda, brak gustu (legginsy, lampasy, bluze adidasa, o sukienkach dawno zapomniały), często grzmocą się z kim popadnie na byle zabawie (głównie te proste ze wsi). Uważają się za księżniczki, bo w końcu od dziecka im wpajane "polskie kobiety są najpiękniejsze" odbiło na ich ego - brak samokrytyki, wymagania z kosmosu (najlepiej, żeby był w garniturze i z dobrym samochodem, podczas, gdy kobieta głównie "stara się" dbać o wygląd i rozkłada nogi, jeśli ma ochotę), o 19-letnią dziewicę trudniej niż o czysty talerz w barze mlecznym. Jakie modne jest teraz obrzucanie męskiej części populacji gnojem - ach ten feminizm :D A słowa piosenki "najwięcej witaminy" wciąż mieszają kolejnym pokoleniom kobiet w głowach.
Smutne. Wystarczy odrobina znajomości z kobietami z Ukrainy, żeby się przekonać, jak Polki mają namieszane w głowach. Inne światy, mniejsze wymagania, znają pojęcie "wierność" i "kobieta pracująca" niż dużo więcej Polek.

Urgent

Mniejsze wymagania - wow! Nie rozumiem, dlaczego wybierając dla siebie partnera mam mieć niskie wymagania :D Mężczyźni też się zadowalają byle czym, bo przecież kaprysić nie będą? Ukrainki mają obniżone wymagania, bo przyjeżdżają z kraju, gdzie się ich już w ogóle nie szanuje, więc wystarczy że facet nie będzie jej bił, a już może mówić o szczęściu. No jeśli to jest dla Ciebie sytuacja godna pochwały - gratulacje :) Faceci też mają wymagania z kosmosu, prezentując się przy tym raczej mizernie (pod każdym względem). A dlaczego mężczyzn obrzuca się gnojem? To bynajmniej nie wynik mody, a po prostu smutnych doświadczeń. Ale jak rozumiem, niektórzy tęsknią za czasami, gdy zahukane kobiety urabiały się po łokcie, żeby "pan" był zadowolony. A jak przyszedł do domu w miarę trzeźwy, to już prawdziwe szczęście :)

użytkownik usunięty
acomitam

Kiedy Kuna wyszła w tymże filmie spod przysznica to też mi się niedobrze zrobiło hehe lub te ukrainki, polki(czy skądkolwiek one są) oddające się tym opasłym facetom za pieniądze. No ale nie będe cię tępił za to, że tak myślisz masz prawo to(niby) wolny kraj lecz ten problem o jakimś piszesz nie jest najważniejszy. Najważniejsze jest to, że to policja tu nie jest nawet najgorsza w porównaniu do polityków czy biznesmenów. Przecież to oni dają wytyczne policji kogo można zatrzymać(zwykłych ludzi ciężko pracujących) a kogo nie(polityków którzy są przy władzy) i tak to się dzieje. Skoro "góra" jest zgnita to "dół" też będzie bo przykłąd idzie z tejże "góry" a ta brzydota fizyczna i moralna facetów hehe i piękność(hehe raczej nie w polsce a tak z małej litery) w każdym calu kobiet jest raczej... nie powiem, że mało ważna ale nie najważniejsza.

ocenił(a) film na 8
acomitam

Odnoszę dziwne wrażenie, ze opinia mężczyzn o polskich kobietach jest bardzo podobna. Tylko, że wśród kobiet nie ma takiej "Smażowskiej", która by potrafiła szczerze Wasze wady pokazać. Zawsze powtarzam, ze jedyna różnica między zachowaniem mężczyzn i kobiet to jest PR. Wasz jest zdecydowanie lepszy ;)

grafzero

PISZE DO WSZYSTKICH BZDUR KTÓRE TU WYCZYTAŁEM CHOCIAŻ ZDARZAŁY SIĘ MĄDRE WYPOWIEDZI CO DO FILMU TO JEST TO CZYSTA FIKCJA JEST TAKA NAGONKA NA POLICJE ZE GDYBY COKOLWIEK MIAŁO MIEJSCE CO BYŁO POKAZANE W TYM FILMIE TO MEDIA ZJADŁY BY TAKICH DELIKWENTÓW ŻYWCEM, A TERAZ POWIEM WAM COŚ WAŻNEGO CZYTAJCIE 50 RAZY BO NIE BANDĘ SIĘ POWTARZAŁ FILM POKAZUJE TO CO MA WIDZA ZASZOKOWAĆ A ZASZOKOWAĆ MUSI BO INACZEJ NIE WRÓCĄ SIĘ KOSZTA PRODUKCJI, KAŻDY WIDZ KTÓRY WIĄŻĘ TEN FILM Z RZECZYWISTOŚCIĄ JEST ZWYCZAJNYM DEBI..EM POCZYTAJCIE SOBIE PRAWO KARNE PRAWO CYWILNE A NAJLEPIEJ O PRAWACH I OBOWIĄZKACH POLICJANTA A DOJDZIECIE DO WNIOSKU ZE MOZECIE PODEJSC DO NIEGO PLUNĄĆ MU W TWARZ I CO NAJWYŻEJ BĘDZIE 6 MIESIĘCY W ZAWIESZENIU NATOMIAST POLICJANT LECI Z ROBOTY ZA TO ZE NA URLOPIE PROWADZIŁ SAMOCHÓD PO MAŁYM PIWIE

ocenił(a) film na 8
monte1984

Nie bardzo rozumiem czemu piszesz to akurat pod moim postem, tym bardziej ze zgadzam się ze film Smazowskiego to czysta fikcja. Oczywiście jest fikcja przemyślana i z nieźle przemyślana fabułą - ale przez cały seans nie zdarzyło mi się zwątpić w jej fikcyjność.

ocenił(a) film na 9
acomitam

ja pierdziele dziewczyno jesli tylko to wynioslas z tego filmu to gratuluje niczym nie roznisz sie zatem od tych panienek ktore tam wystepowaly