Droga bez powrotu 2

Wrong Turn 2: Dead End
2007
5,6 29 tys. ocen
5,6 10 1 28742
5,0 5 krytyków
Droga bez powrotu 2
powrót do forum filmu Droga bez powrotu 2

8/10

ocenił(a) film na 8

Najlepsza wg mnie część serii. Fabuła intratna i pomysłowa, film atrakcyjny wizualnie, aktorzy spisali się co najmniej pozytywnie (Erica Leerhsen w ważniejszej w swojej dotychczasowej karierze roli; jej bohaterka nietuzinkowa). Choć kilka pomysłów zaczerpnięto aż nazbyt otwarcie z "Teksańskiej masakry piłą mechaniczną", taka żonglerka motywami z bądź co bądź arcydzieła filmowego horroru nie razi, a wręcz przyciąga uwagę jeszcze bardziej. Finał trzymający w napięciu. Owszem, sporo czerwonej posoki przelano na planie, ale nie zawsze film obrzydliwy to film mało ambitny lub kiepski. "Droga bez powrotu 2" to najlepszy element serii "Wrong Turn".

ocenił(a) film na 8
MyNameIsDeath

Popieram. Też uważam, że jest to najlepsza część z całej serii. Od początku filmu rozgrywa się konkretna akcja i na pewno nie można się zanudzić

ocenił(a) film na 1
klaudiawzg

Nie wierzę w to co czytam. Jak można uważać,że tak fatalny film zasługuje na 8 / 10 ? Widać,że autor tematu nie widział w życiu ŻADNEGO porządnego horroru i zadowala się gniotem.
Film był po prostu śmieszny! Wszystko w nim jest przewidywalne, nie ma ani jednego momentu ,gdzie by "wzdrygnął" widza. Pierwsza część jest znacznie lepsza, kolejne są zwykłą pomyłką , wyłącznie robione dla kasy. Nie można się zanudzić? Błagam , wszystko oklepane do granic możliwości i wiadomo co zdarzy się w danym momencie. Nie polecam , strata czasu na coś takiego.

ocenił(a) film na 8
magda__2

Widziałem wiele porządnych horrorów, a nawet kilka bardzo dobrych i rewelacyjnych. Do tej pierwszej kategorii dołączam "Drogę bez powrotu 2" - horror przez duże "h", znacznie lepszy od swojego pierwowzoru z 2003 r., który to był w istocie filmem przewidywalnym do granic możliwości (i nudnym przy dziesiątym chociażby podejściu doń; osobiście "DBP2" mogę oglądać dziesiątki razy bez uczucia nudy). Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 2
magda__2

Popieram Twoją wypowiedź, film był po prostu niesmaczny i obrzydliwy,
pierwsza część serii zdecydowanie dużo lepsza.

ocenił(a) film na 7
MyNameIsDeath

magda 2 -
a ty znasz jakiś naprawdy dobry horror. ?
od dłuższego czasu szukam takiego ale coś nie moge znaleźć. ;ddd