Czy naprawdę ludzie nie są już w stanie tworzyć ambitniejszych horrorów? Przerażające jest to, że widzów przyciąga się filmami, które przekraczają granice, których nigdy nie powinno się przekraczać. Chore jest nie tylko to, że takie filmy powstają, ale również to, że ktoś w ogóle chce to oglądać. Kilka scen jest dla mnie nie do przyjęcia. Nie rozumiem po co to dziecko na końcu pokazane. Trzeba było pokazać, aż tak odrażający obraz? Ludzie jeżeli chcecie oglądać takie rzeczy, włączcie TV na Fakty, Wiadomości czy Informacje i popatrzcie co dzieje się w prawdziwym świecie gdzie dzieci rodzą się z promilami alkoholu we krwi, albo w stanie upojenia narkotykowego. Dalej idąc scena z uprawianiem seksu przez "zdeformowanych". Co to ma być? Próba pokazania, że co, oni też są ludźmi? Przecież to jest chore! Jeżeli ktoś takie rzeczy uważa za dopuszczalne, to powinien się leczyć. Film to nic więcej jak bezsensowny scenariusz z kilkoma efektami specjalnymi. I tak od początku wiadomo jak się skończy, więc zero nowości. Oklepana fabuła z odrażającymi scenami! Szczerze nie polecam!
"które przekraczają granice, których nigdy nie powinno się przekraczać"
Kto decyduje o tym gdzie są granice , i czy wolno je przekraczać?
"Dalej idąc scena z uprawianiem seksu przez "zdeformowanych". Co to ma być? Próba pokazania, że co, oni też są ludźmi? Przecież to jest chore!"
O, tu mi zapachniało naszą klasą rządzącą i kościelnym kadzidłem:)
Czy chora w/g Ciebie jest miłość fizyczna miedzy ludżmi upośledzonymi-tak na ciele jak i na umyśle?
Czy ogólnie?
Może oni nie mogą tego robić?
Może trzeba im tego zakazać?
Uważam takie rzeczy za dopuszczalne i nie sądzę ,że wymagam leczenia.
Usiłując postawić się na twoim miejscu ośmielałbym się stwierdzić ,iż
najbardziej leczenia wymagają osoby ,które doradzają to innym,wszystkim do okoła, ale tak nie napiszę-nie lubię uogólnień i uważam się za człowieka na poziomie-pomimo zamiłowania do takich "chorych" gatunków filmowych jak horrory,gore czy slashery....
Co do scenariusza i tego ,że film nie wnosi nic nowego to się zgadzam:)
Pozdrawiam.