Droga bez powrotu 2

Wrong Turn 2: Dead End
2007
5,6 29 tys. ocen
5,6 10 1 28742
5,0 5 krytyków
Droga bez powrotu 2
powrót do forum filmu Droga bez powrotu 2

FANI ZMIERZCHÓW,STEP-UPÓW NIE KOMENTUJCIE!!
Nie chcemy tu was ścierwa

.Xristo.

Ha ha ha. Mi się ten syfo-badziew nie podobał a jestem fanką horrorów i obejrzałam ich więcej niż umiałbyś policzyć. Jeśli uważasz ten film za dobry, to Twój gust filmowy jest niewątpliwie bardzo rozwinięty, znawco...

czarna_mamba_9

Cóż, film zdecydowanie nie dla każdego. Horror to bardzo szeroki gatunek, jeśli ktoś preferuje produkcje budujące napięcie klimatem, niedopowiedzeniami, sugestywną muzyką po prostu nie powinien się brać za oglądanie slashera. Zwłaszcza tak napakowanego scenami gore. Film jest bezkompromisowy w tym względzie i chyba to najbardziej mi w nim odpowiada.
Moim zdaniem świetna kontynuacja całkiem niezłej (ale trochę "popcornowej") jedynki. Pod pewnymi względami film przewyższa swój pierwowzór.
Pewnie gdybym siadając przed telewizorem spodziewał się dzieła na miarę filmów Lucio Fulciego czy wczesnych filmów Johna Romero mocno bym się rozczarował. Ale wiedziałem że to amerykański, "nowofalowy" slasher z dużą ilością gore. Dokładnie na to miałem ochotę i to dostałem w naprawdę dobrym wydaniu. Jak dla mnie 7+/10.