Droga bez powrotu 2

Wrong Turn 2: Dead End
2007
5,6 29 tys. ocen
5,6 10 1 28742
5,0 5 krytyków
Droga bez powrotu 2
powrót do forum filmu Droga bez powrotu 2

Naprawdę kicz kiczów, bardzo obleśne i aż rzygać mi się chce po obejrzeniu filmu.
Fabuła jest tak głupia, że nie da się tego opisać, jak dla mnie film klapa.

Nawet w cieniu nie odstaje od 1 częsci.

4/10

ocenił(a) film na 3
Murder_by_Numbers

popeiram w pełnej rozciągłości. nawet ocenę daliśmy taką samą

ocenił(a) film na 3
Murder_by_Numbers

Przewidywalny, niezajmujący zbytnio, po raz setny, jak to w takich filmach, postacie albo odłączają się od grupy albo odnajdują w sobie zew amerykańskiego bohatera i sami walczą z całym złem. Ale te rzeczy "obleśne" nie za bardzo mnie ruszyły - widziałam kilka filmów z takimi wątkami i te nie oddziaływały na mnie szczególnie. Pierwszą część obejrzałam wieki temu, także nawet nie mogę porównać, ale przy tego typu filmach zazwyczaj "jedynki" jakoś jeszcze trzymają poziom.
Mimo tego, iż film określony został jako "horror", w czasie seansu kilka razy się zaśmiałam (niektóre sceny były przerysowane i niedorzeczne). Ale przy takich filmach zawsze można porobić coś innego, a i jakaś zawsze "rozrywka" z ekranu płynie.

ocenił(a) film na 8
night_no

nie wiem o co wam chodzi film bardzo mi sie podobal zdecydowanie bardziej od czesci pierwszej watek jest orginalny sposoby zabijania tez oryginalnie zrobiei kanibale i fajne zakonczenie

xidi

yhy nie znasz sie sam jestes kicz oblesny 7/10 xd

ocenił(a) film na 7
Murder_by_Numbers

pewnie dlatego to sie nazywa horror a nie komiks

Murder_by_Numbers

Nie, nie podobała mi się ta część. Pierwsza była bardzo fajna, natomiast to jakieś nieporozumienie. Już nie wspominając o tym, że oczywiście zmutowani kanibale są nie do zabicia mimo, że co jak co, są ludźmi zdeformowanymi przez wielokrotne kazirodcze mutacje... a kolejne części są jeszcze gorsze... Czasami twórcy powinni poprzestać na jednej części, bo to, że była ona dobra, nie znaczy, że kolejna okaże się taka sama.
Żenada.

użytkownik usunięty
aa-kinomaniak

A jak myślisz dlaczego zrobili kolejne częsci tego filmu??? Dla pieniędzy. Pierwsza częsc byłą zdecydowanie najlepsza, nie przesadzono z gore, trzymała w napięciu no i była git. Druga jak i wszystkie pozostałe była w ogóle nie potrzebna, chociaż nie była już taka zła jak jej następne częsci. Trzecia ma motyw więzienny - jak dla mnie słaby, a w czwartej kończy się już zastosowany w trzech poprzednich częsciach scenariusz o wydarzeniach w lesie, tym razem pojawił się szpital, z którego bardzo łatwo uciekli ''pacjenci - mordercy - kanibale''. Ciekawe jaka będzie następna częsc która na pewno powstanie, może, że ci kanibale dostali się do samolotu, aby pustoszyc swiat dalej i pozabijac pasażerów? Albo, że motyw wróci do lasu i to w nim rozpije się samolot? A ocalali pasażerowie będą musieli sobie poradzic w lesie całą noc i uważac na polujących na nich kanibali??? Co jak co ale następnej częsci nie mam ochoty oglądac. Pierwsza była bardzo dobra i traktuje ten film, tak jakbym nie widział kolejnych częsci, bo co do nich to się zgadzam - żenada.

ocenił(a) film na 7
Murder_by_Numbers

i to jest własnie najlepsze w tych filmach, że są głupie, krwawe,obleśne i tanie- jak chcecie szukać jakiejś głębi i sensu to nie oglądajcie slasherów:D

ocenił(a) film na 8
spinelli

jak dla mnie czesc leppsza od jedynki z oczywistych powodow:
w filmie pokazali prawdziwa RODZINE skladajaca sie nie z trzech kanibali ale z calego rodu degeneratow
sposoby zabijania sa wyjatkowo oryginalne
znacznie lepsza charakteryzacja kanibali
i niewymagajcie jakiejs wspanialej fabuly bo w tym filmie chodzi o to ze kanibale maja efektownie zjesc obiadek :D
wedlug mnie seria powinna zakonczyc sie maksimum na 3 a nie ciagnac sie do 5 ;)

ocenił(a) film na 6
spinelli

Popieram, w 100% przecież to rodzaj filmów o mordowaniu siekierami a nie francuskie kino artystyczne z lat 60.

ocenił(a) film na 6
robert418

Aha i jeszcze zapomniałem Henry Rollins rządzi.

ocenił(a) film na 6
Murder_by_Numbers

Wszystko to co wymieniłaś/eś jest w pewnym sensie zaletami tego filmu :D

Murder_by_Numbers

No to widocznie ten gatunek nie zasługuje aby taka osoba jak ty go oglądała.

Polecam tobie bardziej iść na lodowisko bo takie osoby jak ty przywalają się do byle "gówna"

ocenił(a) film na 4
Eteryczny

Jak będziesz miał coś jeszcze ciekawego do powiedzenia to mów...

Murder_by_Numbers

mm. wesołego jajka ptfu . wesołych świąt no chyba że to nie jest ciekawe ^^