Droga bez powrotu 2

Wrong Turn 2: Dead End
2007
5,6 29 tys. ocen
5,6 10 1 28742
5,0 5 krytyków
Droga bez powrotu 2
powrót do forum filmu Droga bez powrotu 2

OK

użytkownik usunięty

...zdecydowanie najlepsza ze wszystkich części Wrong Turn

na razie oglądałam tylko I i II, ale zdecydowanie uważam, że pierwsza jest lepsza. dwójka jeszcze bardziej obrzydza i, co ciekawe prawie za każdym razem, niezależnie od sposobu śmierci bohatera wszędzie były flaki danego bohatera. poza tym musieliby mi naprawdę sporo zapłacić żebym zagrała "rolę" w tej akurat części... po prostu jedynka a dwójka to niebo a ziemia.

sagia

A mnie zdecydowanie bardziej podoba się dwójka. Oryginalniejsza fabuła, więcej ludzi do zabicia. Tak jak w jedynce niedociągnięć mnóstwo, widzimy je już w pierwszej scenie, ale jest dużo ciekawiej. Mniejsze szanse na obstawienie z góry kto polegnie.

Raven5

Druga część to porażka. Cała ta groza jest przerysowana i śmieszna. Nie wspominając o dzielnym pułkowniku, onanizującym się mutancie, kopulujących mutantach i reszcie sztucznych, durnych bohaterów. Film jest okropny.

black_rainbow

Ale jednak zapamiętałeś te elementy. Więc reżyser osiągnął to co chciał, wywołał twoje emocje. Gorzej, jakbyś przez cały film nie mrugnął okiem. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
Raven5

Zwykle kolejne części są gorsze od pierwszej, wyjątkiem dla mnie jest np. Hostel 2, no i właśnie Droga bez powrotu 2.

Raven5

nie sądzisz, że reżyserowi podobałby się bardziej komentarz "10/10, arcydzieło!" niż "okropny, porażka" ? wydaje mi się, że to było to, co chciał osiągnąć :-)

ocenił(a) film na 3

zdecydowanie najgorza część!!
Po nienajgorszej części 1,obejrzenie 2 części skutecznie zniechęciło mnie do 3.
Załosna fabuła.

mario1878

dla mnie ta była najlepsza częśc :D świetna po prostu

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
.Xristo.

Co ty ! .Jedynka była najnajnajlepsza !

ocenił(a) film na 7
Dymiano

Dwójka bije jedynkę na łeb. Widać mniejszy budżet, nieco chałupnicze wykonanie, ale i serducho twórców do tego filmu. Świetne B-klasowe widowisko pełne scen gore, czarnego humoru (tu trzeba łapać konwencje), akcji (tempo trzyma się do końca) i fantastycznie ucharakteryzowanych kanibali.
Mocniejszy, lepszy, bardziej odjechany i mniej grzeczny.

ocenił(a) film na 8
robert_28

Podpisuję się pod tym, w filmie jest dużo groteskowych scen gore, mutanci kanibale i w roli ofiar debile z reality show, co tworzy dobrą mieszankę :D.

ocenił(a) film na 4
Dymiano

Moim zdaniem częśc pierwsza była o wiele lepsza. Pomysł z reality show nieudany, śmierci robiły się przewidywalne, film nie trzymał już tak w napięciu jak jedynka... A szkoda :(.

Lipstick_92

strasznie śmieszny film.

ocenił(a) film na 4
komunistka

Momentami faktycznie robiła się z niego komedia :).