Droga bez powrotu 2

Wrong Turn 2: Dead End
2007
5,6 29 tys. ocen
5,6 10 1 28742
5,0 5 krytyków
Droga bez powrotu 2
powrót do forum filmu Droga bez powrotu 2

Szokujący!

użytkownik usunięty

Muszę przyznać,że bardzo się ucieszyłem,gdy dowiedziałem się,że światło dzienne ujrzy druga część filmu "Droga Bez Powrotu".Pierwsza część sprawdzała się znakomicie,jako krwawy horror,trzymał w napięciu i nie nudził.Fabuła może nie była zbyt odkrywcza,ale w tego typu filmie-nie o to chodzi.
Film "Droga Bez Powrotu 2"-obejrzałem dokładnie wczoraj.
Wstęp do filmu był wręcz fantastyczny,co prawda widziało się już w innych horrorach podbne sceny-w których potencjalna ofiara potrąca mordercę,ale tutaj było więcej makabry,więcej krwi.Niespodziewanie pojawia się drugi mutant i...zaczyna się rzeź.
Zdaje się,że twóry tego filmu zrobić coś na miarę horroru "Wzgórza Mają Oczy" i otwarcie trzeba przyznać,że im się to udało.Film,który stworzyli jest szokujący,brutalny,bezlitosny,ocieka "brudnym" seksem.
Co najważniejsze-film absolutnie nie nudzi,przez cały czas coś się dzieje,kibicujemy w duchu bohaterom,by przetrwali ten koszmar.
W porównaniu z pierwszą częścią-wypada na plus,jest godną kontynuacją.
Pierwsza część była zdecydowanie "zbyt grzeczna" i ulizana.
Druga część zdecydowanie trzyba nas bardziej w napięciu,bardziej zaskakuje i straszy.
Napięcie wzrasta z każdą minutą.Klimat staje się coraz bardziej ciężki i "chory".Z niedowierzeniem spoglądamy na morderstwa,których brutalności nie da się wręcz znieść.
...Ale żeby nie było tak cukierkowo,przejdę teraz do minusów.
Fabuła nie jest odkrywcza,czasem zdaje się,że "gdzieś już coś podobnego się widziało".Pomysł z "reality show" ściągnięty został chyba z filmu "Halloween:Ressurection",a scena kolacji mutantów z "Teksańskiej Masakry Piłą Mechaniczną".
W każdym razie każdy fan gore powinien być zadowolony.Film jest naprawdę dobrą kontynuacją,miejmy nadzieję,że powstanie także trzecia część o amoralnej,aspołecznej rodzince obleśnych mutantów z lasu...
Polecam.