zaczne od tego ze iz pierwsza cześc to był jeden z moich ulubionych filmow jakie kiedy kolwiek w życiu widzialem. Ogladałem go kilkanaście razy i za każdym kolejnym coraz bardziej mi sie podobał. Dowiedzialem sie dokladnie rok temu ze powstanie kontynuacja i juz od tej pory czekalem na drugą odlosne. Musze powiedziec ze zawiodłem sie na tym filmie. Co prawda pierwsza akcja w filmie trzyma doskonały poziom pierwszej częsci. Natomiast dalszy ciąg filmu to istna sieczka. Dla mnie horror to cos po czym bede sie bał przejsc przez ciemny pokoj lub inne ciemne miejsce. W tym filmie nie mozna liczyć na tego typu efekt z racji takiej iż ten film jest gatunkiem horroru zwanym gore. Mnustwo okrucieństwa i seksu to cala fabula tego filmu. Jak pierwsza częśc mi sie podobała to o tej nie moge tak powiedziec. Mam nadzieje ze te słowa nikogo nie zniechęcą do oglądniecia tego filmu bo nie taki miałem zamiar. Teraz wy sie wypowiedzcie.. bo jestem ciekawy waszej opini kto podziela moje zdanie a kto nie i dlaczego. Ja wiem ze są gusta i guściki i o tym sie nie powinno dyskutowac ale czemu nie:> pozdrawiam:)
No co tu dużo pisać, fabuła jest gorzej niż słaba, ale za to efekty gore są dobre. Właściwie jedynie sceny gore mi się w tym filmie podobały. Warto zwrócić uwagę na to, że kolejność zgonów nie jest aż tak bardzo przewidywalna jak w innych podobnych 'horrorach'.
słabe 5
Wszystko słabe niż w jedynce. Nie ma co najeżdżać na ten film. Jak ktoś lubi totalną masakrę w filmie, to mu polecam. Dla reszty będzie wiało nudą, gdyż twórcy nie mieli pomysłu na zrobienie dobrej kontynuacji "Drogi bez powrotu". O poziomie aktorskim sequela nie wspomnę. Plus za charakteryzację. Ostateczna ocena: 2/10