PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=486313}

Droga bez powrotu 3: Zostawieni na śmierć

Wrong Turn 3: Left for Dead
2009
5,1 21 tys. ocen
5,1 10 1 20806
3,2 9 krytyków
Droga bez powrotu 3: Zostawieni na śmierć
powrót do forum filmu Droga bez powrotu 3: Zostawieni na śmierć

A mi sie ten film podobał (pewnie wpłynął na to fakt ze wcześniej obejrzałam parking
grozy a to już gniot wybitny...), spodobał mi się sam pomysł, z jednej strony kanibale, z
drugiej mordercy...takie połączenie horroru z historią znaną z wielu filmów o
transportowaniu więźniów...

ktoś tu już pisał o tym odcinaniu nóg i muszę przyznać że też się zastanawialam, po
kiego grzyba chcą ciąć w kolanach, skoro prosciej ciąc w kostkach O_o zakończenie
mnie zaskoczyło... po tym jak więzień sobie poszedl, a Nate'a i Alex znaleziono
spodziewałam się happy endu , a tu miła niespodzianka...zastanawiają mnie dwie
rzeczy...po pierwsze kto zabił tego wieźnia na końcu, bo kanibali zostało 2, obu zabili "ci
dobrzy" (tego drugiego to nawet 4 razy) to skąd się wziął jeszcze jeden? Myślałam, że to
ta Alex też miała ochotę na kasę, ale to nie przypominało chodu kobiety...a po drugie,
dlaczego twórcy filmów uważają, ze jak pokażą gołą babę to sukces filmu murowany?

W sumie troche nieścisłości sie przewinęło, ale skoro nie zasnęłam, to uważam że to
niezły film...horrorem tego nie nazwę, bo od pierwszej części widok tych mutantów
doprowadza mnie do ataku smiechu;d

ocenił(a) film na 4
Lili89

Pomysł filmu był bardzo dobry wg mnie ale wykonanie i gra aktorska fatalna. Do tego doszły jeszcze bardzo kiepskie efekty specjalne. Czyżby twórcom filmu starczyło pieniędzy tylko na jednego mutanta? Wystarczy że byłoby ich kilku jak np. w pierwszej lub drugiej części i już ocena filmu byłaby wyższa, a tak musimy oglądać tylko jednego który ma 10 żyć.

Jeżeli chodzi o zakończenie filmu to zapewne więźnia zabił jakiś inny kanibal który się gdzieś jeszcze uchował i reżyser filmu, podobnie jak w 2 części wstawił tą scenę aby ewentualnie mogła powstać 4 cześć. Mam jednak nadzieje że 4 części nie będzie, cała ta seria idzie po równi pochyłej, pierwsza cześć była bardzo dobra, druga mimo że brutalna też mi się jakoś podobała, natomiast trzecia to już kompletna pomyłka, aż strach pomyśleć jak mogłaby wyglądać 4 część.

slawek_1980

Ja też mam nadzieję, że czwartej części nie będzie...ze względu na brak mutantów (bo niby skąd by jeszcze jednego wzięli?) jeśli ten kto zabił więźnia okaże się mutantem w jakiś cudowny sposób i będą go ganiać po lesie przez kolejną część, to ja się poddaję...