PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=653757}

Droga bez powrotu 5: Krwawe granice

Wrong Turn 5: Bloodlines
2012
4,2 14 tys. ocen
4,2 10 1 14309
3,5 4 krytyków
Droga bez powrotu 5: Krwawe granice
powrót do forum filmu Droga bez powrotu 5: Krwawe granice

Nie mam słów po prostu aby opisać co czułem oglądając tego gniota. Nosz kurczę, poprzecznie części a zwłaszcza pierwsze trzy były naprawdę solidnymi slasherami. Tutaj mamy zwyczajną parodię, na dodatek nieśmieszną.

Całość to na przemian seks i żenujące morderstwa przywodzące na myśl Martwicę Mózgu (nie żeby mnie się podobał). Najlepiej zagrali pijak i ta azjatka bzykająca glinę. Postacie zdeformowanych kanibali wyglądały jak wzięte z wypożyczalni tanich kostiumów na bal przebierańców.

Daję 2/10 a to u mnie najniższa możliwa ocena, odradzam właściwie każdemu.

loduwqa

Oj zgodzę się, film składał się ze scen łóżkowych i ze scen śmierci. Te pierwsze to praktycznie norma w tym gatunku, te drugie to podstawa, ale w tym wydaniu po prostu nie da się tego oglądać. To wszystko było tak głupie i niedorzeczne, zachowanie ludzi pozbawione jakiejkolwiek logiki, miasteczko pełne ludzi po wyłączeniu prądu zamieniło się w miasteczko zombi - no proszę Was. Nie wierzę, że nikt nie wpadł na to żeby pojechać do sąsiedniego miasteczka, ulice tak jak mówiłam, kompletnie puste. Gdzie się podziali ludzie? Poszli grzecznie do domów? A nawet gdyby poszli to dookoła komisariatu były bloczki mieszkalne i co? Nikt nic nie słyszał? Nie, po prostu wszystko mnie w tym filmie drażniło.
Pierwszy raz w historii filmweba wystawiłam 1, bo po prostu brakowało mi słów podczas oglądania tego filmu.
Widziałam paręnaście głupich filmów, ale ten przerósł wszelkie moje oczekiwania, a z góry mówię, że spodziewałam zobaczyć się czegoś absurdalnego, ale nie aż tak.
Ludzie! Nie oglądać!