Droga do przebaczenia

Reservation Road
2007
6,9 14 tys. ocen
6,9 10 1 13788
7,2 9 krytyków
Droga do przebaczenia
powrót do forum filmu Droga do przebaczenia

Wreszcie zobaczę ten film! i coś czuję że moja ocena będzie oscylowała w okolicach dziewiątki. Mimo że nie widziałem jeszcze filmu to coś mi podpowiada że ocena jest bardzo zaniżona. Ale może jutro się to zmieni :)

ocenił(a) film na 7
Rorschach_

I jaka jest w końcu Twoja ocena? Ja dałam 7:) - zaczynał się nieźle, potem troszkę się dłużył...

ocenił(a) film na 8
Rorschach_

Jak dla mnie 8/10. Bardzo dobry film. Interesujące jest to, jak jedna
chwila nieuwagi/rozkojarzenia diametralnie może odmienić życie człowieka.

ocenił(a) film na 8
ziggy15

Dziś piszę bo wczoraj już nie chciało mi się siadać do kompa. Ale, ale co do filmu to tak jak kolega wyżej daje solidne 8/10 cudowna rola Joaquina Phoenixa i Jennifer Connelly. Teraz tym bardziej przekonałem się co do nich i daje tę dwójkę do ulubionych. Ale coś o filmie naprawdę cudowny dramat nie spodziewałem się takiego przebiegu wydarzeń. (Spoiler) Kiedy Dwight zabrał Ethanowi broń byłem gotowy uwierzyć że strzeli sobie w łeb ale ostatecznie wyrzucił broń. Zakończenie także nie banalne ale łatwo się domyśleć gdzie trafił Dwight. Cała historia niby powtarzana po raz setny powtarzana ale tu jest trochę inna w końcu jest przebaczenie...

ocenił(a) film na 8
Rorschach_

A no i trzeba wspomnieć o świetnej nieco przygnębiającej muzyce. "Cała historia niby powtarzana po raz setny powtarzana ale tu jest trochę inna w końcu jest przebaczenie" Cholera to zdanie mi nie wyszło.

ocenił(a) film na 8
Rorschach_

Bardzo podobny klimatem do Rzeki tajemnic, podobny problem, ale zakończenie
jakże różne. Mystic River jednak dwie gwiazdki wyżej, bo gra aktorska
lepsza (świetni jak zawsze Penn i Robbins, a także Bacon, Fishbourne,
Linney) i scenariusz bardziej skomplikowany, złożony. Po prostu obraz
kompletny. To według mnie jeden z najlepszych filmów ever :)

ocenił(a) film na 8
ziggy15

Ja tez film widziałem już kiedyś na HBO film mnie poruszył to mocny dramat który bardzo trzyma w napięciu .Jak dla mnie 8/10