PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419862}

Droga do szczęścia

Revolutionary Road
2008
7,2 129 tys. ocen
7,2 10 1 129255
7,6 61 krytyków
Droga do szczęścia
powrót do forum filmu Droga do szczęścia

Wstrząsające zakończenie, szkoda troche bylo mi tej April.... Wiem ze to dramat ale ja od początku wierzyłem ze wymarzony wyjazd do Paryża się uda... Po wyjsciu z kina przez jakis czas bylem w lekkim szoku. Film bardzo poucza, swietny klimat, genialna rola Kate Winslet, nie na darmo została nominowana do Oscara. POCELAM, 10/10, p.s. rzadko placze na filmach ale gdy byla ta scena gdy April wychodzi zakrwawiona z łazienki to zrobilo mi się tak przykro jej i tego dziecka, to nie wytrzymalem az ludzie sie na mnie gapili w kinie.... Takiego filmu daaawno nie oglądałem. Kino z najwyższej pólki...:D:D

ocenił(a) film na 10
urson1

Zgadzam się w 100 procentach i również polecam. Ten film mi nie daje spokoju, cały czas o nim myślę. Naprawdę świetny!

EffyStonem

DiCaprio też zagrał świetnie.A w ogóle to Kate nie została nominowana do Oscara za ten film,tylko za the Reader.

urson1

Jak dla mnie najlepszą postacia w tym filmie był "czub-matematyk" grany przez Michaela Shannona...to naprawdę ironia losu ,że jedyna >trzezwo mysląca< postac ,która nie pogrążyła się w transie konformistycznej rutyny,musiała być psychotykiem :)

Nie znam orygiału,ale sam scenariusz robi wrażenie jakby był pisany przy asyście jakiegoś psychologa....> np.scena z szefem "wielka szczena"

Naprawdę świetne kino,twórca "American beauty" dał rade.