Wstrząsające zakończenie, szkoda troche bylo mi tej April.... Wiem ze to dramat ale ja od początku wierzyłem ze wymarzony wyjazd do Paryża się uda... Po wyjsciu z kina przez jakis czas bylem w lekkim szoku. Film bardzo poucza, swietny klimat, genialna rola Kate Winslet, nie na darmo została nominowana do Oscara. POCELAM, 10/10, p.s. rzadko placze na filmach ale gdy byla ta scena gdy April wychodzi zakrwawiona z łazienki to zrobilo mi się tak przykro jej i tego dziecka, to nie wytrzymalem az ludzie sie na mnie gapili w kinie.... Takiego filmu daaawno nie oglądałem. Kino z najwyższej pólki...:D:D
Zgadzam się w 100 procentach i również polecam. Ten film mi nie daje spokoju, cały czas o nim myślę. Naprawdę świetny!
DiCaprio też zagrał świetnie.A w ogóle to Kate nie została nominowana do Oscara za ten film,tylko za the Reader.
Jak dla mnie najlepszą postacia w tym filmie był "czub-matematyk" grany przez Michaela Shannona...to naprawdę ironia losu ,że jedyna >trzezwo mysląca< postac ,która nie pogrążyła się w transie konformistycznej rutyny,musiała być psychotykiem :)
Nie znam orygiału,ale sam scenariusz robi wrażenie jakby był pisany przy asyście jakiegoś psychologa....> np.scena z szefem "wielka szczena"
Naprawdę świetne kino,twórca "American beauty" dał rade.