PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419862}

Droga do szczęścia

Revolutionary Road
2008
7,2 129 tys. ocen
7,2 10 1 129255
7,6 61 krytyków
Droga do szczęścia
powrót do forum filmu Droga do szczęścia

Hmmm

ocenił(a) film na 6

Nie jestem pewna, czy główni bohaterowie kochali się. Pewny jest natomiast fakt, że nie bardzo pasowały im role społeczne, w które wtłoczyli się sami-bardziej lub mniej świadomie.

ocenił(a) film na 9
peza_92

mysle ze na poczatku sie kochali, ale zatracili sie gdzies w pogoni za niezrealizowanymi ambicjami
zreszta ona od poczatku byla dosyc niezrownowazona, a on staral sie lagodzic sytuacje
pewnie zbyt malo ze soba rozmawiali
poza tym ona musiala byc bardzo zdesperowana i nieszczesliwa, a zrozumienie znalazla zamiast u meza, to u oblakanego geniusza
jak sie zastanowic ile takich par znasz na codzien - udaja przed innymi i sobą ze wszystko jest ok, a po kilku latach - dramat (zdrady, kłotnie, pretensje), tylko dlatego ze sie wczesniej z e soba nie rozstali, albo ze przez lata kumulowali w sobie emocje i nie rozmawiali ze soba.
bardzo zyciowy film

ocenił(a) film na 8
kejtlin

to szczera prawda.., to jest samo życie.... film otwiera oczy i pozwala nam przystanąć na tę ważną chwilę , żeby nie było później na to zbyt późno tak jak w przypadku franka..i jego żony...otwiera i przemawia...
dziękuję i pozdrawiam

ps. jeśli ktoś może mi podpowiedzieć tematycznie i w klimacie więcej tego typu pięknych filmów z przemową i dobrą muzyką w tle...to byłbym bardzo wdzięczny za pomoc

ocenił(a) film na 6
miroskow

Ja tam lubię film WSZYSTKO ZA ŻYCIE, ZAPAŚNIK, LEKTOR, 21 GRAMÓW, ROZSTANIA I POWROTY, a także GRANICE MIŁOŚCI. Tematyka filmów różna, muzyka (jakoś nie zwracam na nią uwagi, bo dla mnie najważniejsza jest ludzka historia ;) ), co nie zmienia faktu, że filmy Ci serdecznie polecam :] Muzykę cudowną pamiętam z filmu FORTEPIAN ;)
Pozdrawiam serdecznie :)

ocenił(a) film na 8
peza_92

dziękuję za odpowiedź, WSZYSTKO ZA ŻYCIE, ZAPAŚNIK, 21 GRAMÓW oglądałem je i są równie dobre, natomiast : ROZSTANIA I POWROTY, GRANICE MIŁOŚCI oraz LEKTOR zdecydowanie obejrzę :)

ps. Fortepian tym bardziej obejrzę, skoro tutaj zwróciłeś/ zwróciłaś uwagę na muzykę ;)

pozdrawiam równie serdecznie :)

ocenił(a) film na 6
kejtlin

Każdy człowiek na w sobie coś z aktora-doskonale gra swoje role ... przykre to ... niestety prawdziwe :/

ocenił(a) film na 8
peza_92

w sumie przykre i nie przykre, bo np inaczej się zachowujesz w kościele, a inaczej na imprezie, również inaczej w pracy. .. rozumiesz mnie :) ?
zatem niech każdy gra/ żyje / będzie sobą na miarę oscara :)
pzdr