PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419862}

Droga do szczęścia

Revolutionary Road
2008
7,2 129 tys. ocen
7,2 10 1 129257
7,6 61 krytyków
Droga do szczęścia
powrót do forum filmu Droga do szczęścia

Mało który film potrafi mną tak szarpnąć jak ten. Raz że Sam Mendes potrafi opowiedzieć temat, który był już w kinie opowiedziany wiele razy w sposób niebanalny i inny niż wszystkie, to jeszcze gra aktorska. Jak nie lubiłem nigdy jakoś specjalnie DiCaprio, tak tu muszę przyznać że pokazał klasę. Świetna Kathy Bates. Jednak największe brawa dla Kate Winslet. Jak dla mnie największa i najlepsza rola w jej karierze,postać April zagrała całą sobą, jakby nią była a nie ją tylko odtwarzała. Wielka klasa

Degamisz

mam odmienne zdanie o Revolutionary Road. temat był już wałkowany w innych produkcjach. dla mnie również w tym filmie został przedstawiony w sposób banalny. fabuła niczym mnie nie zaskoczyła, nie poruszyła, nie wywołała zaciekawienia. plus za muzykę, zdjęcia i grę DiCaprio. jednak największym rozczarowaniem filmu była dla mnie Kate Winslet, bohaterka przez nią wykreowana była dla mnie sztuczna, sztywna, nie przekonująca. nie uwierzyłam w jej cierpienie...

ocenił(a) film na 10
Degamisz

Dla mnie film był genialny. Świetna gra aktorska i ten klimat - cały czas trzymał mnie w napięciu, mimo tego, że wcześniej czytałam książkę.

użytkownik usunięty
Degamisz

Niepowtarzalny, wracam do niego bardzo często, wiem jak może obudzić i uwolnić uczucia!