PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419862}

Droga do szczęścia

Revolutionary Road
2008
7,2 129 tys. ocen
7,2 10 1 129255
7,6 61 krytyków
Droga do szczęścia
powrót do forum filmu Droga do szczęścia

To rola którą gra Michael Shannon. Tak proszę państwa, nie Kate nie LEo tylko właśnie ten mało znany charakterystyczny aktor, którego możńa pamiętać z roli głupowatego mechanika w cukierkowym Pearl Harbor.
Sceny z jego udziałem, których jest niestety tylko 3 poprostu zapadają w pamięć i nie mogą uciec! i dobrze! Rola chorego umysłowo który przeżył 37 terapii wstrząsowych jest znakomita! zasłużona nominacja do oscara (kltórego i tak zgarnie Ledger). To daje do myślenia... postać ta wydaję się najnormalniejsza ze wszystkich w tym filmie, jego szczere wypowiedzi np. gdy dowiaduje się że April jest w ciąży i dlatego nie jadą do PAryża on mówi:" Nie kapuję? Czy w Europie nie ma dzieci?"
Poprostu super! Kwestia czasu a aktor otrzyma oscara może nawet w głównej roli ale jeszcze nie teraz...

ocenił(a) film na 9
fillwill

Racja, w prawdzie i Kate i Leo stanęli na wysokości zadania to rola Michael'a wyostrzyła film. Należy się mu Oskar zdecydowanie.

ocenił(a) film na 9
Aktorka

Z pozoru psychol, a tak łatwo potrafi rozszyfrować człowieka...

ocenił(a) film na 8
Aktorka

A mnie się za to średnio podobał. Trochę pokrzyczał, poświrował z 5-6 minut i tyle. To, że miał rację w tym filmie to dzięki scenariuszowi nie aktorowi :) Nominacja to już moim zdaniem za dużo, a co dopiero Oscar. A Kate i Leo to on w tym filmie do pięt nie dorasta ...

ocenił(a) film na 9
Master

Dobre aktorstwo polega na tym,że nie trzeba mieć głównej roli ,żeby być zauważonym na planie. Tak jest z A. Hopkinsem, chociaż nie porównywałabym Michaela do niego, bo nie widziałam go w innych produkcjach. Faktem jest,że facet tą kreacją pokazał,że on w tym filmie również ma coś do powiedzenia.Szanuję Twoją opinię, ale uważam,że za drugoplanową rolę śmiało mógłby dostać Oskara.

ocenił(a) film na 9
fillwill

masz stu procentową racje!!!! on widział prawdę... umiał ludziom wykrzyczeć w oczy prawdę. Był najnormalniejszy z nich wszystkich. No ale właśnie... co mu z tego pozostało w takich czasach? Psychiatryk.
Wspaniała rola... zagrana mistrzowsko... zasługuje na Oscara

ocenił(a) film na 8
Achaja_3

Tu nie chodzi o to, że był krótko. Taki Jackie Earle Haley w "Małe Dzieci" też był może parę minut, ale przy tym pokazał prawdziwą klasę grając jednocześnie potwora i kochającego syna. To była rola w której nikogo innego sobie nie wyobrażam, a rolę Shannona mógł zagrać każdy aktor (mam na myśli prawdziwego aktora a nie leszczy z tanich horrorów). Chociaż szanuję Waszą opinie na temat tej postaci i gry aktorskiej Michaela :)

ocenił(a) film na 8
Master

Ciekawe gdyby grał tą rolę Jim Cerrey, To by się dopiero działo:)

fillwill

faktycznie, też zwróciłam uwagę na tą postać choć Kate była również fenomenalna...film intrygujący