PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419862}

Droga do szczęścia

Revolutionary Road
2008
7,2 129 tys. ocen
7,2 10 1 129255
7,6 61 krytyków
Droga do szczęścia
powrót do forum filmu Droga do szczęścia

Film dla ludzi dojrzałych , na pewno ambitnych , przede wszystkim trzeba umieć zrozumieć Weelerów , chęć oderwania się od szarej rzeczywistości April , realizacja marzeń przez Franka , chęć bycia kimś więcej niż jak to zakłada standardowy schemat -człowiekiem , majacym w miare płatna prace , dom , rodzine przez obojga małżonków.

Po wyjściu z kina , słyszałem opinie takie jak ''Za mało akcji'' , ludzie naprawde chyba spodziewali się ''Titanica 2'' gdzie miejsce miałaby jakaś katastrofa. Fakt nie było tu typowej akcji opartej na serii morderstw , dziwnych zagadkach czy pościgów samochodowych wspomaganych przez efekty specjalne. Były za to dwa elementy , które od wieków dostarczają najwięcej akcji , wrażeń. Dwoje ludzi w dodatku -mężczyzna i kobieta. Zamknięci w swoim związku , miłość miesza się z nienawiścią , niezrozumienie dla potrzeb drugiego , odmienie poglądy. Przedstawiona została szeroka gama ludzikich zachowań która wzmoncniona zostala przez wybitne aktostwo Kate Winslet i Leonarda DiCaprio. Kompletnie nie zgadzam się z opinia recenzenta Filmwebu że DiCaprio odstawał od Winslet , oni obydwoje narzucali sobie tempo , ich duet można potraktować jak wyścig a oni byli cały czas na równi.
Za jakieś kilka lat ich role będą traktowane tak jak dzis role Katherine Hepburn i Spencera Tracy.
Winslet-DiCaprio- genialny duet ale i z osobna znakomici.
8,5/10 ( ale zawyżam do 9)

Rodder

Ja mam 14 lat i zrozumiałam ten film. Wzruszył mnie ich los. Wcale się nie nudziłam podczas seansu.

ocenił(a) film na 10
Rodder

popieram, film moim zdaniem jest wyjatkowy. duzo o nim myslalam po wyjsciu z kina. I wprawil mnie w nastroj lekkiego przytloczenia. A wiec spelnil swietnie swoja role. Po takim filmie ludzie maja troszke pomyslec nad niektorymi sprawami... ja tak to odbieram. piekny.. zarazem smutny i prawdziwy film. polecam

ocenił(a) film na 10
Rodder

Zgadzam się z Tobą .Fajnie ,że mimo wszystko są jednak widzowie którzy myślą.Bo siedząc w kinie strasznie żałowałam że było dużo ludzi ,siedzące za mną osoby zajmowały się komentowaniem wyglądu aktorów a sceny trudne kwitowali śmiechem. Smutne ale prawdziwe...

ocenił(a) film na 10
ete19

ja na filmie bylam z wycieczka.. takie malolaty.. ale jak sie okazalo ze na dole sa wolne miejsca to sie przenioslam na dol.. tam mozna sie wczuć a film. Ale śmiechu u nas na sali też nie brakowało.. Zawsze znajdą się przypadkowi widzowie... hehe najlepsze bylo to ze obok mnie siedziala parka ktora caly film sie obsciskiwala a do toalety wymykali sie chyba z 3 razy..;/

diamond_girl

niektorzy wola "isc do kina" anizeli "isc obejrzec film", szkoda tylko ze musimy wiedziec o ich mylnych zamiarach dosc czesto.