PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419862}

Droga do szczęścia

Revolutionary Road
2008
7,2 129 tys. ocen
7,2 10 1 129257
7,6 61 krytyków
Droga do szczęścia
powrót do forum filmu Droga do szczęścia

Rewelacyjna gra Leonardo i Kate + wspaniala muzyka i rezyseria.
10/10 .
Najwieksze wrazenie oprocz koncowki filmu zrobila na mnie scena kiedy Kate podczas pozegnalnej rozmowy przez telefon z sasiadka nie potrafila powiedziec ze kocha swoje dzieci - mocne to bylo...

ocenił(a) film na 10
Losiu

Jeden z nielicznych filmow na ktorym plakalem jak dziecko.

ocenił(a) film na 9
Losiu

Można by wymienić wiele takich scen. Uwielbiam Leo, uwielbiam Winslet, uwielbiam ten film.

ocenił(a) film na 10
Losiu

Niesamowicie sycący film

ocenił(a) film na 10
Losiu

Rzadko kiedy mam wilgotne oczy....

ocenił(a) film na 8
Losiu

Bardzo przygnębiający film... Zmusza do myślenia i jest jednym z nielicznych filmów, w którym problemy są tak boleśnie aktualne, mimo że film jest osadzony w czasie wiele lat temu...

ocenił(a) film na 9
karolaajn

zgadzam się z Waszymi opiniami . dołączam ten film do swojej "kolekcji" dramatów obyczajowych wartych zastanowienia .

ocenił(a) film na 8
wobiektywieswiata

Wzruszający i prawdziwy do bólu. To niesamowicie smutne, kiedy człowiek żyje w takim iluzjonistycznym szczęściu, kiedy zapomina o swoich dziecięcyh marzeniach, przestaje je realizować zatracając się w prozie zwyczajnego dnia. Kiedy tak naprawdę nie ma siły walczyć o pragnienia, o całe swoje życie. Woli zamknąć się w swojej ,,szczęśliwej klatce" i udawać jak bardzo mu to odpowiada i tłumaczyć, że przecież inaczej nie może. Ile tak naprawdę związków rozpada się lub żyje niespełnionych i nieszczęśliwych wewnętrznie. Sama znam kilka takich przykładów a wy? dużo przemyśleń po filmie....

ocenił(a) film na 8
Cinnamonelf

Przeoczyłaś główny wątek filmu. To było nie o tym, nie o tym.

ocenił(a) film na 8
Yaroslao

nie pisałam o filmie tylko o odczucicha i przemyśleniach:)

ocenił(a) film na 8
Losiu

Jak chwalić gre aktorską to nie można zapomnieć o Johnie (Michael Shannon). Świetnie uzupełniał histeryczne prawdy życiowe wykrzykiwane przez Leo, cynicznymi uwagami na temat życia.

ocenił(a) film na 8
Losiu

Wspaniała gra aktorska całej obsady, dosłownie, rzadko się to zdarza :-) Świetny duet Dicaprio i Winslet, muzyka ładna, chociaż wg mnie nie rewelacyjna, w niektórych momentach mi nie pasowała/lub była za głośna. Czy reżyseria taka super? Bardzo dobra, owszem, chociaż niektóre sceny zbyt przeciągnięte.
Na pewno ludzie przeżywający podobne kryzysy odbiorą ten film bardzo emocjonalnie. Ja uwierzyłam w tę historię, film "przemówił" do mnie, w pewnym sensie ostrzegł, a to już bardzo dużo. Jednak nie poruszył mnie na tyle, żeby czuć łzy w oczach.
Film ma naprawdę bardzo mocne 8/10.
10/10 to wg mnie za dużo, ale film ma tak silne podłoże emocjonalne, że doprawdy każdy odbiera go z inną częstotliwością, także i taką ocenę potrafię zrozumieć i nie ma co na ten temat dyskutować :-)

ocenił(a) film na 10
Losiu

Film sprawił, że poczułam się jak w teatrze, a to się nie zdarza. Gra, klimat - nieziemskie. Albo aż tak ziemskie.

ocenił(a) film na 5
Losiu

a dla mnie film o niczym.

ocenił(a) film na 9
kala996

ile Ty masz lat? 12 czy 13. Jestem pewna, ze powinnaś oglądać ,,Madagaskar,, ,,Król lew,, i.t.p.

ocenił(a) film na 5
markiza55

18, uwielbiam "Król lew". a co do filmu, to po prostu film nudny.

ocenił(a) film na 4
kala996

mnie film też nie wzruszył i nie porwał, może pora południowa?!
pada tam kilka ciekawych zdań wartych zapamiętania ale ogołem wychodzi przeciętnie .... Kate Winslet (klasa!) i K. Bates i muzyka na 9+ :)

ocenił(a) film na 9
kala996

może do niektórych filmów a na pewno o takiej tematyce trzeba dojrzeć? nie mówię tutaj o sobie , bo też jeszcze nie zakładam rodziny i nie prowadzę domu , ale wiem , że w niedługim czasie wszystko to będzie dotykać również mnie a więc problemy z 'Drogi do szczęscia' moga [chociaz mam ogromna nadzieje ze nie] dotyczyć tez mnie.

Poza tym film wg mnie przepięknie smutny... Samo osadzenie akcji w latach 50 dodaje temu klimat ale również i fakt, że problem dotyczy ludzi wszystkich epok.
film- przestroga żeby NIGDY nie zastygnąć w związku oraz non stop go pielęgnować.

+Winslet na tle okna i krople krwi - niesamowite ustawienie sceny! niesamowite! prostota, kremowy odcień [jeżeli dobrze pamiętam] dywanu i ta bordowa krew!