PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419050}

Droga

The Road
2009
7,1 78 tys. ocen
7,1 10 1 77557
6,4 44 krytyków
Droga
powrót do forum filmu Droga

:)

ocenił(a) film na 10

Film jest po prostu genialny,takiego czegoś szukałem,klimat świata jak z Fallouta
Jestem fanem takich post apokaliptycznych filmów widziałem ich sporo,ale ten jest najlepszy.

ocenił(a) film na 9
dagonert

popieram! swietny film!

ocenił(a) film na 8
dagonert

ziomek zapodaj jakieś tytuły, ja też uwielbiam postalowe klimaty ale żebym obejrzał sporo taki filmów to nie powiem. możesz coś polecić? moze bedzie cos czego nie widziałem.

ocenił(a) film na 7
spirit2029

Tutaj masz dosyć bogaty zbiór filmów post apo. Miłęgo oglądania

http://postapocalyptic.net/viewpage.php?page_id=50

ocenił(a) film na 8
dagonert

też jestem wielkim fanem post-apo, ale jak dla mnie ten film nie ma za wiele klimatu z Fallouta. chociaż sam film jest naprawdę dobry, a książkę właśnie zaczynam czytać. swoją drogą nie wiedziałem, że autor za tę książkę dostał nagrodę Pulitzera. :P
aha ci co szukają filmów w klimatach post-apo to polecam stronkę: www.allmovie.com/keyword/post-nuclear-holocaust-1966/ jest tam spory zbiór filmów o tej tematyce a przy okazji jest też ocena co ułatwi wybór co lepszych tytułów. chociaż jak tak sprawdzałem to brakuje paru tytułów. z ciekawszych to na pewno "wysłannik przyszłości" (podobno kiepski, ale mi się bardzo podobał :P a co!), trylogia "Mad Max" (jak na moje najlepiej oddaje klimat Fallouta), "Dat After" (bardzo realistycznie przedstawiona wojna atomowa), "Wodny świat", "Quiet Earth", "Last Night" (no tu może nie ma czystego POST-apo, ale powinno przypaść do gustu fanom apokaliptycznych klimatów. ogólnie o tym co by się działo gdyby ludzie wiedzieli, że za parę dni nastąpi koniec świata. piękny film...)... a jeśli chodzi o wesołe podejście do danego tematu to polecam gorąco "Delicatessen", "Operacja mutant" i... "Hell Comes to Frogtown" xD niedawno też oblookałem "amerykańskiego cyborga". przy piwku naprawdę dobrze się ogląda. :))