PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419050}

Droga

The Road
2009
7,1 78 tys. ocen
7,1 10 1 77557
6,4 44 krytyków
Droga
powrót do forum filmu Droga

4/10 Hmmm...

użytkownik usunięty

Na film natknęłem się przypadkiem, przeglądałem pliki filmowe na
Chomikuj.pl i z ciekawości pobrałem film na dysk. Na początku oglądania
film był fajny ale koniec nie. Zastanawiam się nad takimi pytaniami:
Dlaczego ten film jest taki szary?
Co się stało przed akcją filmu?
I jak zginęła matka chłopca?

Nie czepiam się oceny. Ok, każdy ma prawo do swojej. Chcę jednak zauważyć, że szarość i to, że nie wiesz co się stało to celowe zabiegi twórców. Te niedopowiedzenia wpływają na twój stan podczas oglądania. Tak samo to, że nie wiesz jak dokładnie zginęła matka. Ona wyszła. Czy musisz mieć wszystko podane na talerzu? W tym filmie chodzi o to, żebyś był skołowany. Jeśli to ci przeszkadza... ok.

ocenił(a) film na 9

Swiat bez promieni słonecznych raczej nie bedzie kolorowy..a tak właśnie było od prawie 10 lat (bo na taki wiek oceniam chłopca)..więc vez roślinności, bez zwierząt, bez kolorów..totalna pustak i szarość....
....autor specjalnie nie pokazuje co było przyczyną katastrofy (erupcje wulkanów na całym świecie? nadmierna aktywność Słońca? wojna nuklearna? - bo takie już tutaj panowały wypowiedzi i domysły), po to abyś mógł sobie sam coś dopowiedzieć - tutaj chodzi o zezwierzęcenie ludzi w momencie oblicza zagłady, kiedy do głosu dochodzą pierwotne instynkty przetrwania i prawo dżungli wygrywa ze zdrowym rozsądkiem, kiedy pusty żołądek bierze górę nad chęcią mordu i napchania go nawet ludzkim mięsem...
....matka chłopca (można tak się sugerować - jej ostatnią rozmową z mężem) została zabita i zjedzona...