PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419050}

Droga

The Road
2009
7,1 78 tys. ocen
7,1 10 1 77557
6,4 44 krytyków
Droga
powrót do forum filmu Droga

dalbym lepsza ocene ale momentami irytuje gra chlopca i sa momenty przestoju,ogolnie film jest dosc ciekawy i mozna go obejrzec na raz

użytkownik usunięty
raffaelo23

Faktycznie, sporo momentów przestoju, szkoda, że było tak mało akcji i tylko kilka strzałów. Liczyłem na latające głowy i akcję rodem z Resident Evil. oO
Film świetny, klimatyczny i brudny. Najlepszy film postapokaliptyczny, jaki widziałem.

ocenił(a) film na 6

Wlanie nie liczylem na akcje baranie,taki swietny to on wcale nie jest,bo dlaczego ojciec chce zastrzelic wlasnego syna,zamiast probowac uciec oknem al bo gdzies sie schowac,ale on od razu przystawil mu lufe pistoletu do czola i dlaczego skoro wmawia synowi ze jest dobrym czlowiekiem i niesie ogien(wg mnie dobro) zostawia tego murzyna bez niczego i ktorego czeka pewna smierc,prosze wytlumacz mi to.A tak przy okazji film miał budżet 25 mln$ i nawet się nie zwrócił,a wiesz dlaczego?Bo za dużo w nim niedociagniec.Zajrzyj na stronke www.kinomaniak.pl

użytkownik usunięty
raffaelo23

Per "baranie" to mów do swoich rodziców, jeśli Ci na to pozwalają, ja sobie tego nie życzę.
Przykro mi, że nie zrozumiałeś tego filmu. Idź się utop, zrób coś dobrego dla świata.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10

Widzę raffaelo23, że ludzka psychika w momencie zagrożenia życia i takiej beznadziejnej sytuacji w jakiej znaleźli się bohaterowie stanowi dla Ciebie nierozwikłaną zagadkę. Może najpierw spróbuj się choć trochę wczuć w ojca zanim skomentujesz, pomyśl co mogło nim kierować (myślisz, że wolałby żeby jego syn skończył jak te kreatury w piwnicy? myślenie nie boli). A jeśli nadal nie potrafisz go zrozumieć, to takie filmu po prosu nie są dla Ciebie, bo ich nie kumasz.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
zielonooczka

Sluchaj wielki kryrtyku sztuki i wielki psychologu,sytuacja owszem byla beznadziejna,czego swietnym przykladem jest samobojstwo zony glownego bohatera,ale dlaczego jej na to pozwolil?Dlaczego jej nie powstrzymal za wszelka cene,bo np ja mojej ukochanej zonie w zyciu bym na to nie pozwolil,kazala im isc na poludnie bo tam ocaleja wiec pytam do jasnej skad ona to wiedziala i z nimi tam nie poszla tylko wolala sie zabic?Ten film naprawde ma powazne braki w scenariuszu,a twoje tlumaczenie ze ich nie kumam jest smieszne i nie na miejscu.Powiedz mi masz dziecko?A jesli je masz to co ty bys zrobila w tym momencie.bo jestem bardzo ciekawy?

ocenił(a) film na 6

Sam jestem rodziecem a zdanie"idz sie utop,zrob cos dobrego dla swiata" swiadczy o twoim poziomie,widac na tym forum nie mozna napisac cos prawdziwego o filmie bo zaraz pseudo krytycy sie oburzaja,najlepiej pisac o "waszych" filmach w samych superlatywach,bo innych ocen nie przyjmujecie do widomosci

raffaelo23

"" przystawil mu lufe pistoletu do czola i dlaczego skoro wmawia synowi ze jest dobrym czlowiekiem i niesie ogien(wg mnie dobro) zostawia tego murzyna bez niczego i ktorego czeka pewna smierc"" myślę że nie chciałbyś być (nikt nie chciałby) na miejscu głównego bohatera i stać przed takimi wyborami jak np czyje życie ocalić. w sytuacji kryzysowej każdy może popełnić błąd ,zachować się nieracjonalnie, czy wbrew swoim przekonaniom. może zbłądzić i zboczyć ze swej Drogi.