PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419050}

Droga

The Road
2009
7,1 78 tys. ocen
7,1 10 1 77557
6,4 44 krytyków
Droga
powrót do forum filmu Droga

MAM PYTANKO CZY KTOS CZYTAŁ KSIĄŻKĘ I OGLADAŁ TEŻ FILM???JA CZYTAŁAM,ALE FILMU NIE OGLADAŁAM.
BOJĘ SIĘ GO OBEJRZEC,NIE WIEM CZY JEST BARDZO BRUTALNY,BO OPISY W KSIĄZCE SĄ BARDZOI DOSADNE NP RESZTKI ŻYWYCH LUDZI W PIEWNICY OPUSZCZONEGO DOMU,LUDZIE JEDZĄ LUDZI,WOGÓLE CAŁA TA AURA KSIĄŻKI...CIĘŻKO BYŁO PRZEZ NIĄ PRZEBRNĄĆ,CHOCIAŻ BARDZO LUBIE I SZANUJĘ TWÓRCZOŚĆ CORMACA MCCARTHIEGO.

ocenił(a) film na 7
saskialove

Kanibalizm jest jak najbardziej (scena z ludźmi w piwnicy też, choć zmieniona w stosunku do książki).
Nie ma sceny z noworodkiem.

milla_3

książkę bardzo ciężko było dla mnie przejść,nie na moje nerwy...więc jednak chyba nie zdecyduję się na obejrzenie.za duży szok.

saskialove

Nie czytałem książki, ale w filmie niema zbyt brutalnych scen. Nie wydaje mi się byś żałowała obejzenia tego filmu. Mi się naprawde podobał.

ocenił(a) film na 9
saskialove

Ja bym to raczej ujął tak: film jest tak samo ciężki emocjonalnie jak książka w moim odczuciu, no może zależy to też od poziomu wyobraźni czytającego, u mnie obie impresje były b. zbliżone jeśli chodzi o ciężar emocji. Są drobne różnice, ale po za szczegółami, spokojnie można nazwać go wierną ekranizacją książki.

Signifer_Gemini

Książka jak dla mnie była strasznie przytłaczająca,piękna,ale jak dla mnie ma zbyt ciężki ładunek "złej" energii.Cierpienie tych ludzi mnie wykańczało jak czytałam,więc boję się ogladac ten film bo wiem ze będę na 100% go bardzo przezywała.Jakby to ująć,po prostu personyfikuję się z bohaterami.

ocenił(a) film na 9
saskialove

Chyba każdego ta książka przytłoczy. Ale właśnie dlatego, że bezkompromisowo pokazuje świat po prawdziwej totalnej apokalipsie, w którym naprawdę praktycznie już nic nie zostało, a śmierć i zagłada jest tak wszechobecna i nie ma tu wesołych, rabujących i imprezujących "raidersów", popormiennych potworów itp. jest tak dobra. Nie ukazuje przygody w skrajnie trudnych warunkach, ale przerażającą i namacalną wizję tego do czego tak naprawdę nigdy nie chcielibyśmy dopuścić. Jestem fanem postapokalipsy w kulturze (min. dlatego też trafiłem na tą pozycję) ale właśnie za tą ponurą, ale realistyczną inność cenie Drogę wysoko.