PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419050}

Droga

The Road
2009
7,1 78 tys. ocen
7,1 10 1 77557
6,4 44 krytyków
Droga
powrót do forum filmu Droga

W życiu nie widziałem tak pięknego filmu opowiadającego o miłości syna i ojca. Temat był o tyle trudny, że te relacje są bardzo ciężkie do opisania, aczkolwiek reżyser oraz autor książki stanęli na wysokości zadania. Czułość i troska jaką ojciec darzył swoje dziecko, odnajdywanie w sobie siły aby ciągnąć to dalej aby żyć. Do tego kompletnie wycieńczony organizm, schorowany, uginający się od bólu utrzymywany jedynie siłą woli. Mortensen zagrał po prostu genialnie, oddał wszystkie uczucia w prawdziwy sposób. Wypadałoby również wspomnieć o świecie przedstawionym w filmie, stonowanych kolorach i scenografii. Film jest absolutnie genialny jeżeli ktoś ma TEN dzień i chcę zobaczyć obraz skłaniający do przemyśleń, wielobiegunowych przemyśleń to zapewniam, iż tytuł ów go nie zawiedzie. Trzeba się skupić aby wychwycić detale i korelacje, jednakże zapewniam, iż są tego warte. Końcowa scena jest po prostu przepełnionym oceanem uczuć, który zalewa umysł niesamowitą ilością emocji i dociska go do granic możliwości ich natężeniem.

ocenił(a) film na 7
Dark_Sider

Co takiego niezwykłego jest w tej ostatniej scenie? Ja nic takiego nie zauważyłem (oprócz tego, że Guy Pierce ostatnio ma fazę na cameosy), po prostu happy end, przynajmniej częściowy. Szczerze mówiąc, byłem wręcz zawiedziony.

ocenił(a) film na 9
GxZas

jaki happy end..., w tym filmie przecież od początku chodziło, że nie będzie - nigdy - happy endu tzn. świat się kończy :P i co robić, "tu" gdzie nie ma nadziei...