Ten film powoduje totalny dołek psychiczny. Znacie coś podobnego ?
"Requiem dla snu" dało tak jak widziałem w dyskusjach niezłego dołka ludziom, a tak od siebie to może "Ofiary wojny", "Trainspotting" (szczególnie scena z dzieckiem), "Lista Schindlera", "Pianista", może troszkę "Wściekły byk" i "Moulin Rouge".
P.S.: Ponoć "Zapaśnik" daje niezłego doła, ale filmu jeszcze nie widziałem więc nie wiem.
a tak zapasnik ! rourke powinienbyl dostac oskara za ta role! a droge zobaczyc musze !
"Requiem dla snu" faktycznie. Zdołowały również (z tych co pamiętam) Babel, Przełamując fale, polski Plac Zbawiciela i ogólnie filmy Bergmana.
Wiem, że Ciebie dołują filmy typu dzień świra, ale ja wolę ubolewać nad niefortunnym obrotem spraw, przez głupotę.
Mówimy tu o 'Fargo' a nie o "Drodze' -.- Nie obracaj kota ogonem
A więc Fargo wg Ciebie kończy się słodziuchnym happy endem ?
Von Trier ma to do siebie, że z kina z jego filmów nikt nie wychodzi z uśmiechem
Po książce miałem doła, gdy pomyślałem o mojej mamie, która ją kupiła i wydała na nią swoje pieniądze, a któregoś razu mi oddała, bo jej nie chciała(biedaczka, straciła 3 dychy!).
P.S.
Masz doła?
To go zakop!
Dla snobka, który uważa, że jego gust jest jedynym właściwym może i mam, tylko czy kogoś obchodzi zdanie takie osoby? Wątpię.
polecam Mój przyjaciel Hachiko http://www.filmweb.pl/film/Mój+przyjaciel+Hachiko-2009-449935 film jest bardzo smutny mam nadzieję ,że cię zdołuje :)
Alpha dog (2006)
Broken Vessels (1998)
Chicago Cab (1998)
Joint Security Area (2000)
Savior (1998)
Polecam IDŹ I PATRZ (1985); ta produkcja po prostu wgniata w glebę; to jeden z najbardziej dołujących filmów, jakie widziałem. DROGA, jak dla mnie ma klimacik, jednak, przy tej radzieckiej produkcji, to tylko rozrywkowy spacerek. Pozdrawiam.b
Do takich filmów mógłbym zaliczyć naszą rodzimą Różę. Polecam, film momentami bardzo podobny do Drogi (jeśli chodzi o klimat).