PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419050}

Droga

The Road
2009
7,1 78 tys. ocen
7,1 10 1 77557
6,4 44 krytyków
Droga
powrót do forum filmu Droga

Obejrzałem oba filmy i Droga zrobiła na mnie dużo większe wrażenie. Tak właśnie wyobrażałem sobie życie po jakieś wielkiej globalnej katastrofie. W obydwu filmach sama katastrofa jest najmniej ważna. W Księdze wiemy tylko że słońce wybuchło i od tej pory jest strasznie gorąco, a w Drodze nie znamy żadnych przyczyn katastrofy. Jednak obydwa filmy mają przesłanie i to ono jest najważniejsze.
Polecam obydwa filmy. Ja najpierw widziałem Księgę i wam też polecam najpierw ten film,a dopiero później Drogę. Żałuję tylko że najpierw nie przeczytałem książki.

ocenił(a) film na 9
marcinfw

Dokładnie..
Ja tez wczesniej obejrzalem KO i bardzo mi sie spodobala.. ale dzis zobaczylem Droge i mnie zmiazdzylo.. Pokazuje zupełnie inne podejscie do tematu,,, duzo duzo głębsze...

9/10:)

marcinfw

Ksiega Ocalenia mnie nie zachwycila, zbyt amerykanska( schematyczna) i bez wiekszego przeslania, natomiast Droga mnie powalila i polecam

ocenił(a) film na 7
marcinfw

Jestem fanem klimatów postapokaliptycznych, Droga to bardzo dobry film, odzwierciedlony dokładnie tak jak jeszcze lepsza książka polecam każdemu fanowi takich klimatów.

PS. Jeśli ktoś lubi takie klimaty to polecam stare klasyki takie jak seria Mad Max (szczególnie 2 cześć), Krew Bohaterów, Chłopiec i jego pies.

Rince_fw

To prawda ,sam żyję post-apo od ładnych 7 lat życia ,gdy poznałem grę Fallout. Ten film jednak ,mimo tego ,że Vigo jest jednym z moich ulubionych aktorów ,i oddycham post-apokalipsą ,jakoś mi nie do końca wszedł. Przyznaję jest doskonały ,ale ja jednak wolę mniej realistyczne podejście do post-apo. Wyznacznikiem ,dla mnie jest Mad Max 2 ,najlepszy film o tej tematyce. Nieco bardziej realistyczny,ale równie zajebisty jest serial Jeremiah ,naprawdę pozycja obowiązkowa dla Falloutowców. Tylko trochę zbyt moralizatorskie,ale nie ma szans byście się zawiedli. Chłopiec i jego pies też jest świetny ,baardzo w klimacie Fallout'a. Z takich filmów polecam jeszcze Waterworld. Również świetny ,tym bardziej ,że kocham morze ,więc to dla mnie prawdziwa uczta dla oczu. Muszę obejrzeć Krew bohaterów. Jeszcze jakieś tytuły ktoś ma do podsunięcia? Pozdrawiam pana powyżej ;jeździsz na Old Town'a?

ocenił(a) film na 7
Ottiss14

Na Old Town wybieram się jak skończę 18 lat teoretycznie mogę wziąść udział w konwencie w przyszłym roku koncze 18 w sierpniu a konwent jest z tego co wiem wczesniej. A codo pozycji post-apo to jest ich naprawno sporo oto lista:

http://www.lofantasyclub.fora.pl/swiaty-postapokaliptyczne,21/lista-filmow-posta pokaliptycznych,140.html

Ottiss14

Z tej tematyki polecam Ci jeszcze film Omega Doom z Rutherem Hauerem. Widziałem go kilka dobrych lat temu na Polsacie. Nie jest to może jakieś arcydzieło ale fanatykom tego klimatu się spodoba.