PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419050}

Droga

The Road
2009
7,1 78 tys. ocen
7,1 10 1 77557
6,4 44 krytyków
Droga
powrót do forum filmu Droga

Filmy o podobnej tematyce.

użytkownik usunięty

To znaczy przedstawiające świat po totalnej zagładzie. Proszę tutaj wpisywać tytuły. Mi tak w pierwszej chwili przychodzą do głowy "Ludzkie dzieci", "Księga ocalenia" i "Terminator: Salvation", ale z tych akurat tylko pierwszy mi się podobał. Był jeszcze taki film "O-bi, o-ba, koniec cywilizacji", ale niestety - nie widziałem go...

W każdym razie będę wdzięczny za pomoc! Mogą być i takie bardziej refleksyjne, jak Droga i bardziej szybkie. Chodzi o wizję świata po apokalipsie.

PS. Mógłby ktoś zrobić porządną (!) realizację Fallouta. :) Ale to by się pewnie nie udało, więc może lepiej, jak to zostawią? :)

Pozdrawiam wszystkich kinomaniaków! ;)

ocenił(a) film na 7

Jest jeszcze "I Am Legend". Mi się podobał, ale strasznie jedzie hollywoodszczyzną ;) No i serial "Jericho", ale wystrzegaj się go: miał być serialowy Fallout, wyszło nudne gówno, które szybko anulowali.

ocenił(a) film na 9
GxZas

Pierwsze słyszę aby Jerycho miało być choć trochę zbliżone do Fallouta ;-). To dwa zupełnie inne światy, rożne mitologią jak i charakterem. Najważniejsza różnica to taka, że fallout ma elementy fantastki, a Jerycho jest próbą stworzenia czegoś w co można uwierzyć.
Z seriali podobnych do Fallouta bardziej pasuje Jeremiah, który szczerze polecam. Łatwo dostępny, wiadomo gdzie szukać.

PS - Spis filmów postapo wraz z opisami/recenzjami najlepiej szukać na servisach o tej tematyce. Patrz Google ;).

GxZas

Jericho nie było takie złe. Da się obejrzeć. Jeremiah pierwszy sezon taki sobie, a drugi całkiem ok. Dla mnie niedościgniona jest Bastion (The Stand) miniserial na podstawie prozy Kinga. Oglądałeś 28 dni później?

ocenił(a) film na 8

,,Miasto ślepców", może nie dosłownie o apokalipsie, ale mieści się w tematyce (chociaż uprzedzam, że do książki filmowi daleko). No ale obejrzeć zawsze można. Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 5

Mad Max jest postapokaliptyczny, szczególnie 2 część przypominała mi Falloutowe klimaty.

ocenił(a) film na 6

Ciekawe, że jeszcze nikt nie wspomniał o Book of Eli. Tam też jest klimat postapokaliptyczny w dodatku prawie ten sam czas emisji filmu :)

użytkownik usunięty
Kuki

Wspominałem o Księdze Ocalenia. :) Faktycznie bardzo podobne klimaty. Zawalone austostrady - Fallout w stanie czystym. :)

ocenił(a) film na 9

The Day After - klasyk, no i On the Beach z `59-go.

ocenił(a) film na 9

Księga ocalenia
Terminator Salvation
I am legend
Bastion
Mad Max 1-3
Carriers
28 dni i tygodni później
Ludzkie dzieci
Omega Doom
Cyborg i Amerykański cyborg :)
Ziemia żywych trupów