PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419050}

Droga

The Road
2009
7,1 78 tys. ocen
7,1 10 1 77555
6,4 44 krytyków
Droga
powrót do forum filmu Droga

konkretnie wyniszczył naszą piękną planetę?Jest kilka opcji,ale która wydaje Wam się najbardziej prawdopodobna.

ocenił(a) film na 9
marcinekjura86

Cóż... w książce jest tylko jeden akapit o "błysku", jeżeli dobrze pamiętam. Więc masz do wyboru wybuch nuklearny, który raczej należy odrzucić (nie ma wzmianki o promieniowaniu), albo uderzenie jakiegoś olbrzymiego meteorytu na przykład... ale czy w sumie ma to jakieś znaczenie?

użytkownik usunięty
zatracony

Według mnie chodzi o wojnę nuklearną. W tym akapicie, o którym piszesz, jest też mowa o nagłym zatrzymaniu zegarów i braku prądu - czyli prawdopodobnie poszedł impuls elektromagnetyczny.

marcinekjura86

Nie ma,czysta ludzka ciekawość.Gdyby to była jedna z powyższych nikt by nie przetrwał.Dlatego ciekawi mnie ten błysk...:)

ocenił(a) film na 10
marcinekjura86

Mi sie wydaje, że miał miejsce rozbłysk słoneczny coś jak w Zapowiedzi tylko, że w mniejszym stopniu.

dead5

stawiałbym że walnął jakiś meteoryt, chociaz z drugiej strony to że nie wiemy jest o wiele ciekawsze ;p

marcinekjura86

Rosja i Chiny stworzyły Unię Azjatycka, która połączyła się z UE oraz USA. Prezydentem tego tworu został Tusk... potrzebował tylko siedmiu dni, aby doprowadzić ludzkość do zagłady.

ocenił(a) film na 9
Demarest

jakaś bujda. skoro nie powiedziano to mogli być kosmici, którzy zaatakowali ziemię.