konkretnie wyniszczył naszą piękną planetę?Jest kilka opcji,ale która wydaje Wam się najbardziej prawdopodobna.
Cóż... w książce jest tylko jeden akapit o "błysku", jeżeli dobrze pamiętam. Więc masz do wyboru wybuch nuklearny, który raczej należy odrzucić (nie ma wzmianki o promieniowaniu), albo uderzenie jakiegoś olbrzymiego meteorytu na przykład... ale czy w sumie ma to jakieś znaczenie?
Według mnie chodzi o wojnę nuklearną. W tym akapicie, o którym piszesz, jest też mowa o nagłym zatrzymaniu zegarów i braku prądu - czyli prawdopodobnie poszedł impuls elektromagnetyczny.
Nie ma,czysta ludzka ciekawość.Gdyby to była jedna z powyższych nikt by nie przetrwał.Dlatego ciekawi mnie ten błysk...:)
Mi sie wydaje, że miał miejsce rozbłysk słoneczny coś jak w Zapowiedzi tylko, że w mniejszym stopniu.
stawiałbym że walnął jakiś meteoryt, chociaz z drugiej strony to że nie wiemy jest o wiele ciekawsze ;p
Rosja i Chiny stworzyły Unię Azjatycka, która połączyła się z UE oraz USA. Prezydentem tego tworu został Tusk... potrzebował tylko siedmiu dni, aby doprowadzić ludzkość do zagłady.