PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419050}

Droga

The Road
2009
7,1 78 tys. ocen
7,1 10 1 77557
6,4 44 krytyków
Droga
powrót do forum filmu Droga

Inni, że świetnie oddaje gęsty klimat literackiego pierwowzoru.
Co na ten temat sądzi redakcja EWTO ??!!??:
http://ejweztobejrz.wordpress.com/2010/04/04/the-road-droga-2009/#more-859

ocenił(a) film na 9
przygi

Redakcja? Raczysz żartować. Recenzję pisał człowiek (raczej dość młody), który:
Po 1 primo: Nie przeczytał książki cytat:"długo głowiłem się jak zginęła" - czyli nie czytał Pan Redaktor książki, a w dalszej części recenzji nie oświeca nas, maluczkich, czy głowienie się zaowocowało jakimkolwiek wnioskiem i oświeceniem.
Po 2 primo: Pan Redaktor raczy używać w recenzji słów w rodzaju:"Pośród tego spierdolenia" czy "między pojebanymi, kolorowymi gangami"
Po 3 primo: Pan Redaktor popisuje się nowomową, która ma niby być, mówiąc nomenklaturą Pana Redaktora, "cool", np.: "epicki obraz wasteland’u", " kozackich one-linerów", ".

Mam tylko pytanie:
Po co zaśmiecasz forum taką sieczką?

zatracony

Napisać "po 1 primo" i "po 2 primo" i "po 3 primo" ("PRIMO" - z łaciny "PIERWSZE") to jak napisać "huj" przez
"ch".
Używajmy więc poprawnej składni. Przykładowo:
Primo - ty huju!
Secundo - "Raw toast is an ideal bread substitute."

Pozdrawiam gorąco wszystkich forumowiczów, prosto ze słonecznej Majorki.

ocenił(a) film na 9
budmaster

Napisać po pierwsze primo, po drugie primo, to znać choć trochę historię polskiego kabaretu i kina, zapożyczając do potocznego języka kultowe "teksty".
Tak więc, jako że nie odpoczywam na Majorce, a przeciwnie, zarobiony jestem, na usprawiedliwienie swoje dodam, że : nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, bo? Jak wyżej. Ale teraz też pewnie nie wiesz co cytuję i po co.

zatracony

hahaha, ubawil mnie troche ten podwojony monolog.