PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419050}

Droga

The Road
2009
7,1 78 tys. ocen
7,1 10 1 77557
6,4 44 krytyków
Droga
powrót do forum filmu Droga

Film na jaki czekałem latami. Po wielu kiczowatych produkcjach typu "2012" wreszcie film
ambitny, z przejmującą fabułą i świetną gra aktorską. Według mnie film z najwyższej półki.
Jednak ostrzegam: trzeba mieć dosyć mocne nerwy by obejrzeć niektóre sceny. Nie jest to
kino w stylu "The Book Of Eli", raczej dojrzałe, profesjonalne spojrzenie na świat. Film daje
do myślenia i pobudza wyobraźnię.

majkimajk

Toś mnie zaintrygował tymi scenami wymagającymi mocnych nerwów,miałem dzisiaj nie oglądać ale po Twojej opinii wciskam play ;)

majkimajk

Cieszę się, że nie jestem osamotniony w swoich opiniach :) Trzeba jeszcze dodać, że nie jest to film dla wszystkich i jeżeli ktoś oczekuje akcji w stylu Za szybcy za wściekli i nie lubi myśleć w czasie oglądania to niech sobie da spokój.

użytkownik usunięty
worph

Popieram, najlepszy film postapo, jaki widziałem. Realistyczny i wręcz straszny. Kawał świetnego kina.

majkimajk

zgadzam się z przedpiszcami. fenomenalnie przedstawiony swiat zmierzający ku zagładzie . brak nachalnego tłumaczenia dlaczego Ziemia umiera (jest to w zasadzie kwestia trzecioplanowa ). świetny film dramat psychologiczny, ukazujący przerażający obraz dwoistości ludzkiej natury. "Droga" (cóż za wieloznaczność tytułu) to piękny i głęboko zapadający w pamięć film.

czupurny

Polecam książkę, oddane tam cierpienie bohaterów jest jeszcze bardziej przekonywujące. No i końcówka imho lepsza ;)

ocenił(a) film na 9
majkimajk

az sie plakac chce .mocny film naprawde warto bylo obejrzec

majkimajk

Zgadzam się, film miażdży. WSPANIAŁY KLIMAT!