PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419050}

Droga

The Road
2009
7,1 78 tys. ocen
7,1 10 1 77557
6,4 44 krytyków
Droga
powrót do forum filmu Droga

Własnie skończyłem oglądanie tego właśnie filmu, jedyne co mogę powiedzieć to, że
jestem po prostu wstrząśnięty. Chciałbym powiedzieć oczarowany, jednak ten zwrot
kojarzy mi się zawsze z wesołą i radosną fabułą filmu - w tym przypadku jest wręcz
przeciwnie. Dawno nie oglądałem tak dobrego filmu, a konkretniej dramatu.
Mam 22 lata i muszę przyznać, że w paru momentach po prostu film mnie za serce łapał i
stawały mi świeczki w oczach. Sceny mogą się dla niektórych wydawać banalne i do
przewidzenia, ale w połączeniu z genialną muzyką, scenerią oraz grą aktorską ( szczególnie
chłopca ) dają niepowtarzalny efekt i świetnie odzwierciedlają rzeczywistą sytuację
bohaterów.
Nie jestem zwolennikiem komentowania filmów które oglądnąłem, ale nie mogłem sobie
odmówić tego w tym przypadku. Byłem po prostu kompletnie zaskoczony jak celnie film
trafił do mnie i przemówił. Z każdą sceną coraz bardziej wczuwałem się w sytuację
bohaterów, wręcz czując ich lęk, ból przytłoczenie, strach a co gorsza bezradność. Świetnie
przedstawia jak wiele znaczy miłość pomiędzy ojcem a synem i to jak daleko może ona
zaprowadzić człowieka.
Z czystym sercem polecam.