PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419050}

Droga

The Road
2009
7,1 78 tys. ocen
7,1 10 1 77555
6,4 44 krytyków
Droga
powrót do forum filmu Droga

Czy uważacie, że twórcy dobrze zrobili usuwając scenę z noworodkiem piekącym się na ruszcie. Moim zdaniem mimo iż ta scena jest niezwykle drastyczna i mocna w swoim wyrazie to powinna zostać:
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=61071

ocenił(a) film na 8
nero3

Według mnie pewnie chodzi o możliwie jak najniższy wiek widza. Nie chcą się wychylać żeby film nie dostał kategorii 18 i idą po najmniejszej linii oporu. A ta scena pewnie ostro by wstrząsnęła ludźmi, zwłaszcza tymi którzy nie czytali książki. Według mnie jej usunięcie to błąd. Skoro cała opowieść ma ciężki klimat to nie należy jej na siłę łagodzić poprzez eliminowanie drobnych wątków które dosadnie o nim przypominają. Ciekawe jak będą wyglądały ujęcia z ludźmi w piwnicy i gościem bez nóg.

ocenił(a) film na 9
tiduss85

Tak , nie zapomnę tego momentu jak czytając doszedłem do tej sceny, po prostu słabo mi sie zrobiło, to był potężny shock&shake, do dziś mi ciarki po plecach przechodzą jak o tym pomyślę. Brrrr... Macie rację - wielu widzów by chyba tego nie przełknęło, chociaż oczywiście szkoda że złagodzili ten cały książkowy klimat w filmie. Ale może nie będzie tak źle, pożyjemy, poczekamy (na premierę) i ocenimy.
Pozdro

nero3

pewnie że mogłaby zostać sam byłem bardzo poruszony tą sceną w książce jednak np wiedziałem SPOILER

że ojciec zginie np :F ale o dzieciaku nic nie wiedziałem i na prawdę wywarło to niezłe wrażenie na mnie. szkoda że nie uraczymy sceny w filmie ale sądzę że krytycy i ludzie by tego w większości nie przełkneli :P