PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419050}

Droga

The Road
2009
7,1 78 tys. ocen
7,1 10 1 77555
6,4 44 krytyków
Droga
powrót do forum filmu Droga

epatowanie takimi koszmarami i to z dzieckiem. po co czlowiek oglada takie filmy??? i po co
je robi???

ocenił(a) film na 7
monika-jurek

Nie no jasne, najlepiej wszyscy ogladajmy gdzie jest nemo i inne ładne rzeczy. Brzydota, smierc, kalectwo, rozkład? Bleee....

JasonVII

nie, najlepiej epatujmy wszystkich obrzydliwosciami byle bylo straszniej i obrzydliwiej (tutaj dzieci bardzo pomagaja) ale pozniej obejrzyjmy film Funny Games i moze zadajmy sobie pytanie gdzie jest granica pomiedzy uzasadnionym artystycznym wyrazem a zaspokajaniem chorych emocji.

użytkownik usunięty
monika-jurek

A kto wg ciebie zaspakaja chore emocje? Pisarz, który to napisał, filmowcy, którzy to nakręcili czy widzowie, którzy to obejrzeli? I jakie to są emocje, te chore? Po tym filmie można się emocjonalnie oczyścić bo tematy jakie porusza wywołują najzwyczajniejsze w świecie katharsis. Dla mnie ten film był piękny chociaż od strony estetycznej posługuje się turpizmem. I pierdyliard razy mocniejsze mam rozkminy po takim filmie niż po pełnych wzniosłych truizmów obrazkach typu Źródło czy Drzewo życia. I czytając takie wypowiedzi jak twoja też się zastanawiam po co niektórzy sięgają po takie filmy?

nie wiem czy jestes w stanie zrozumiec to w swoim czarno-bialym mysleniu... temat filmu jest interesujacy "czlowieczenstwo" ale film oglada sie jak thriller i to jest wlasnie chore... etc.

użytkownik usunięty
monika-jurek

no więc oglądaj go jak gumisie a nie jak thriller i po sprawie. nie, nie jestem w stanie zrozumieć zarzutu że film nie będący komedią, romansem czy kryminałem ogląda się jak thriller. No straszne. Widać mam przypadłość: czarno-białe myślenie, chociaż ja osobiście wolę się podejrzewać o niską tolerancję na matołków.

myslisz, ze jak jestes chamski to wydajesz sie inteligentniejszy? nie starczylo ci wyobrazni aby zrozumiec komentarz.

użytkownik usunięty
monika-jurek

wyobraźni to trzeba używać jak się próbuje ogarnąć teorie względności, na twoje uwagi o tym filmie nie trzeba nic więcej nad certyfikat ukończenia zerówki. nawet nie kumasz co oglądasz, parafrazując twojego pierwszego posta ja się pretensjonalnie pytam: po co się pisze takie komentarze?? epatowanie takimi koszmarami to wyraz jakiś chorych emocji. I nie, nie wydajesz się inteligentniejsza posądzając wszystkich naokoło że nie rozumieją o co ci chodzi - obczajenie twoich skrótów myślowych jest proste jak obsługa pralki automatycznej. Za chamstwo przepraszam, ci co czarno-biało myślą tak już mają.

użytkownik usunięty
monika-jurek

można obejżeć "book of eli": też postapokaliptyczny świat, gwiazdy holiłudu, zero krwi. Albo można zobaczyć film w którym strach ma wielkie oczy, gdzie ludzie panikują, płączą, są brudni, nie chcą żyć... Po to jest film w którym oddane są emocje z TAKIEGO świata.

ocenił(a) film na 9
monika-jurek

:)) a ty jesteś jakaś rodzina Marka?