PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=519227}

Duże dzieci

Grown Ups
2010
6,8 119 tys. ocen
6,8 10 1 119064
3,7 22 krytyków
Duże dzieci
powrót do forum filmu Duże dzieci

Fantastyczna komedia, jedna z najlepszych które oglądałam. Nawet się popłakałam :) naprawdę warto obejrzeć, w zimowy wieczorek (jak ktoś tam napisał) WARTO!

ocenił(a) film na 8
one_black_rose

dokładnie, film mnie powalił, były momenty że się prawie udusiłem:D

ocenił(a) film na 1
one_black_rose

chyba byłaś na jakimś haju oglądając... ten film to kompletne dno

ocenił(a) film na 8
ares1980

wiesz jak to mówią, jeden woli blondynki, drugi łyse. Jak ktoś ma poczucie humoru to się pośmieje...

Slash87

Ale nie katolickie kukiełki pokroju aresa.

one_black_rose

lepsze mieli filmy, ten nie był dobry

ocenił(a) film na 4
one_black_rose

Sandler to jeden z moich ulubionych aktorów. Ale nawet on nie uratował tego filmu. Daję 5/10 z przymrużeniem oka...

ocenił(a) film na 9
josedratewka

Dla mnie rewelacja, ale to trzeba mieć żonę i dzieci :) żeby oprócz kupy śmiechu zauważyć fajne relacje rodzinne opowiedziane w tym filmie...

ocenił(a) film na 8
piatck

dokładnie jak piszesz.. film super, porównywalnie tyle smiechu ile z Kargula i Pawlaka. Jak ktoś ma poczucie humoru(jak to slash87 napisał) to mu film podejdzie, a jak nie to ma pecha i pisze że dno :)

ocenił(a) film na 2
pasior87

Ja mam poczucie humoru, ale scenarzyści najwyraźniej go nie mieli ;)

ocenił(a) film na 8
MegaTM

nie wszystkich śmieszy to samo...

pasior87

to z czego Wy się smiejecie?jaki film jest dla Was taki śmieszny?

ocenił(a) film na 7
MegaTM

To dobra komedia jest wtedy gdy film nie przedstawia nic ciekawego, ale raz na jakis czas pojawią się gagi, smieszne sytuacje ?

adryanusz_88

wiec się pyatam jaki film uważacie za śmieszny? dla mnie duze dzieci to dobra komedia. śmiesznycg sytauacji było dużo i chyba o to chodzi aby się pośmiac

ocenił(a) film na 7
skawik23

ale mi sie film podobał :D

ocenił(a) film na 2
MegaTM

Potwierdzam, scenariusz filmu powstawał chyba na bieżąco, każdy coś tam dodawał, nawet dzieci i zlepiono z tego potworka. I co z tego, że było kilka śmiesznych gagów, za to odnalazłem także ewidentne niewypały, których montażysta nie usunął. W pewnej scenie Kevin James spogląda na Sandlera i obaj zdają sobie sprawę z wtopy jednak nie powstrzymuje to ich przed dokończeniem dyskwalifikującej sceny (nazwałbym to lekceważeniem widza lub co gorsza pewnością, że barany i tak będą na tym płakać ze śmiechu). Grupka aktorów postanowiła zrobić niby to śmieszny film, a przede wszystkim zarobić. Niebywałe, że każdy z aktorów potrafi grać i ma na swoim koncie niezłe filmy, czyżby myśleli, że sama obecność ich wszystkich na jednym planie zapewni nam dobrą zabawę? Oj nie, niech się trzymają od siebie z daleka jak i Wy od tego filmu.

ocenił(a) film na 8
one_black_rose

ogólnie do wszystkich sceptyków. Każdy jak wiadomo ma prawo do własnego zdania i własnej oceny. Ja oglądałem film w towarzystwie 4 osób i wszystkim się podobał. Wiec cos ze mna i moimi znajomymi pewnie nie tak. W dzisiejszych czasach gdy matulka ziemia nosi wiecej filozofów niż starożytna grecja i rzym mieli razem, każdy film w którym są strzelaniny, pościgi, bijatyki a już nie daj boże gołe cycki jest głupi, bez sensu, dla ciemnej masy itd. Polecam więc czytać streszczenia, komentarze a najlepiej wybierać filmy ze średnią zaczynająca się od 8 i gatunkiem w opisie: dramat, melodramat, turbodramat...