PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=519227}

Duże dzieci

Grown Ups
2010
6,8 119 tys. ocen
6,8 10 1 119064
3,7 22 krytyków
Duże dzieci
powrót do forum filmu Duże dzieci

kochani

ocenił(a) film na 3

jeżeli szanujecie swój czas i (ciężko zarobione) pieniądze - nie idźcie na ten szajs do kina.zwiastun jest bardzo mylący - obiecuje nam dużo humoru,ciekawą akcję i zgrabne dialogi.tymczasem humor jest na poziomie zerowym,dialogi nużą podobnie jak akcja.po pół godzinie wiedziałam,że nic z tego filmu nie będzie,ale wymęczyłam się do końca.
'komedii' nie ratuje nawet Adam Sandler ani Salma Hayek.
3/10

kasztanova

oj nie moge sie zgodzic
komedia jest udana, mnie naprawde rozsmieszylo duzo motywów
kto nie chce se zepsuc dobrego humoru niech nie czyta !
np. dzieciak Erica pijacy mleko z cyca mamy haha Lenny i reszta sie pyta ile on ma lat ? a Eric chcąc pomniejszyc jego wiek > 42 miesiace hahah. Albo dobre były motywy z Robem, jego żoncia haha babcia 70 letnia i jego hot siostry, cała scena w parku wodnym dobra beka , chińska niania Lennego i naprawde wiele wiele innych dobrych motywów. Polecam
i naprawde nie myl ludzi ze film jest nic nie warty, to ze jest to humor na niskim poziomie ehkm.. halo? to komedia i w dodatku amerykanska i jaki ty wysoki poziom chcesz mieć? obejrzyj film dokumentalny albo dramat :D . Widac nie lubisz filmw tego typu wiec nie ogladaj i nie zniechecaj ludzi. Pozdro

HardkorX

mi też przypadła do gustu:) świetna komedia

ocenił(a) film na 5
kasztanova

absolutnie nie moge sie z Tobą zgodzić.Obejrzałem ten film choć nie jestem zwolennikiem Adama Sandlera ani ogólnie komedii.Obejrzałem i nie żałuje.Już dawno nie oglądałem tak udanej komedii!!! to amerykańska komedia ale o dziwo nie jest to szajs.Naprawde warto obejrzeć.I zgadzam sie ze zdaniem HardkorX'a.Nie zniechęcaj ludzi niepotrzebnie.

fauzi

Widać masz bardzo słabe poczucie humoru. Ale co można oczekiwać od dziewczyny która ogląda dramaty. Mi się bardzo podobało i chętnie go oglądnę jeszcze raz.

ocenił(a) film na 7
Infernooo

wg mnie chodzenie do kina na jakiekolwiek komedie to strata czasu ....

ocenił(a) film na 6
Infernooo

Ciężko komentować film ,który ma jedynie bawić , a nie wzruszać i moralizować ,ganić określone postawy , dlatego z innymi gatunkami jest łatwiej przy ocenach. Ten film akurat nie wywoływał u mnie salw śmiechu , oczywiście zdarzały się zabawne sytuacje ,nie mniej jednak spodziewałem się czegoś więcej ; Sandler podobał mi się w kreacji zaprezentowanej w filmie Click , tutaj niec słabiej wypadł według mojego osądu , ale i tak najlepiej z całego teamu mężczyzn ; dla Salmy i Sandlera można tą komedię obejrzeć ,bez nich byłaby to kolejna amerykańska produkcja bez wyrazu; ocenię na 6.

ocenił(a) film na 4
kasztanova

Zgadzam się z Tobą calkowicie, czytając poniższe komentarze ciężko jest uwierzyć, że ludzie mają tak odmienne gusta, może jestem z innej planety, ale ten film to nieporozumienie. Humor na poziomie takim, że ten z American Pie, to po prostu diament kinomatografii. Nie wiem skąd te wysokie oceny, dla mnie 4/10.

kurynio

Ostatnie produkcje sandlera super nie były, ale ta mnie zaskoczyła. Śmieszna jest, przyjemnie się ogląda, wiele zabawnych scen. Jak już taki humor Was nie bawi, to chyba już nic Was nie rozbawi :)
Mnie zadziwił pozytywnie, dobre kino do obejrzenia w grupie znajomych :)

użytkownik usunięty
trammp

Z mojego punktu widzenia tutaj popełniono jeden mały błąd z tego nigdy nie miało się zrobic komedie ale komedio-dramat i w tym miało byc naprawdę mało komedii (wystarczająco tyle aby wyjsc z kina pod koniec z uśmiechem na twarzy) ten film miał zmuszac do refleksji nad tym jak kiedyś się bawiły dzieci i w gruncie rzeczy coś z tego dali ale to nie jest to, ja oczekiwałem po tym filmie nie śmiechu ale ze wyjdę z domu i będe się bawił jak dziecko :) ja nigdy raczej nie dorosnę to dorosłość do kalectwo.. Film dobry daje 8+ ale trzeba znalezc w nim te dobre strony a nie skupiac się na tym co przedstawił trailer, bo jest nieco inny tzn nie ma tego booom na co by wskazywał trailer. Nara ide się porozumiec ze ślimakiem :) obca forma życia !